MOTORSPORTS

Ο Κιάνου Ριβς στο μπάκετ: Πώς τα πήγε στον πρώτο του επαγγελματικό αγώνα αυτοκινήτου

AP Photo/Darron Cummings
Keanu Reeves drives during the GR Cup Series auto race at Indianapolis Motor Speedway, Saturday, Oct. 5, 2024, in Indianapolis. AP PHOTO/DARRON CUMMINGS

Ο Αμερικανός αστέρας του Χόλιγουντ, Κιάνου Ριβς, έλαβε μέρος στον αγώνα του θεσμού Toyota GR Cup στην πίστα της Ινδιανάπολης στο κόκπιτ ενός αγωνιστικού GR86 - αλλά μόνο εύκολο δεν ήταν το αγωνιστικό του "βάπτισμα".

Ο Κιάνου Ριβς δεν είναι καθόλου ξένος στον κόσμο του motorsport. Τις τελευταίες δεκαετίες επισκέπτεται συχνά τα GP, και επίσης είχε τον κεντρικό ρόλο του αφηγητή στο ντοκιμαντέρ που έβγαλε πριν από έναν χρόνο η πλατφόρμα Disney+ για το “θαύμα” της Brawn GP το 2009.

Το 2009 και 2010, επίσης, είχε λάβει μέρος στους δύο αγώνες διασημοτήτων στο πλαίσιο του πρωταθλήματος των Indycars το Λονγκ Μπιτς του Λος Άντζελες - και μάλιστα είχε αναδειχθεί νικητής την πρώτη από τις δύο εκείνες χρονιές.

AP Photo/Darron Cummings
Ο Κιάνου Ριβς οδηγεί το αγωνιστικό Toyota GR86 στην πίστα της Ινδιανάπολης AP PHOTO/DARRON CUMMINGS


Όμως, το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήρθε η ώρα για τον πρώτο επαγγελματικό αγώνα αυτοκινήτων για τον 60χρονο αστέρα του κινηματογράφου, στο πλαίσιο του θεσμού Toyota GR Cup, στο περιθώριο του αγώνα GT των 8 Ωρών της Ινδιανάπολης.

Οι 35 οδηγοί που συμμετείχαν βρίσκονταν σε πανομοιότυπα Toyota GR86, τα οποία είχε μετατρέψει σε αγωνιστικά -προσθέτοντας σειριακό κιβώτιο, σπορ ανάρτηση, ελαστικά σλικς και κλωβό και καθίσματα ασφαλείας- η Toyota Racing Development - το αγωνιστικό παρακλάδι των Ιαπώνων στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.

AP Photo/Darron Cummings
Ο Κιάνου Ριβς βγαίνει από το Toyota GR86 μετά τον αγώνα της Ινδιανάπολης AP PHOTO/DARRON CUMMINGS


Παρότι στόχος του Ριβς ήταν κυρίως η διασκέδαση, η έκβαση της προσπάθειάς του χάλασε από ένα τετ-α-κε που είχε μόνος του περίπου στο μέσον του αγώνα (συνολικής διάκρειας 45 λεπτών). Παρόλα αυτά, επέστρεψε στην πίσταγια να τερματίσει στην 25η θέση, από τους 35 συμμετέχοντες.

Την προηγούμενη ημέρα είχε κερδίσει την 31η θέση της εκκίνησης, και στον αγώνα έφτασε μέχρι και την 21η, αποφεύγοντας μάλιστα και μια σύγκρουση άλλων αυτοκινήτων στον πρώτο γύρο του αγώνα. Κι έπειτα ήρθε το τετ-α-κε του.

Το Toyota GR86 του Κιάνου Ριβς, που έφερε το No.92, ήταν βαμμένο στα χρώματα του graphic novel “The Book of Elsewhere”. Μετά από αυτή την επαφή του με τους αγώνες ταχύτητας, ο Ριβς θα μεταβεί στο Λος Άντζελες για τον εορτασμό της επετείου 30 ετών της ταινίας “Speed”, την Τρίτη 8/10.

TAGS MOTORSPORTS ΚΙΑΝΟΥ ΡΙΒΣ TOYOTA TOYOTA GR86
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ