FORMULA 1

Ο Κίμι δουλεύει πλέον ως μηχανικός, για χάρη του Ράικονεν Τζούνιορ

James Moy/Alamy/Visualhellas.gr
2XYY7T4 Monza, Italy. 31st Aug, 2024. Kimi Raikkonen (FIN) with his son Robin Raikkonen (FIN) and daughter Rianna Raikkonen (FIN). Formula 1 World Championship, Rd 16, Italian Grand Prix, Saturday 31st August 2024. Monza Italy. JAMES MOY/ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Ο τελευταίος πρωταθλητής της Ferrari στη F1, Κίμι Ράικονεν, δεν κρύβει τις ελπίδες του για την εξέλιξη της αγωνιστικής καριέρας του γιου του, Ρόμπιν, με την αφοσίωση που δείχνει τα τελευταία χρόνια δουλεύοντας στο πλευρό του 9χρονου στους αγώνες Kart.

O Ρόμπιν Ράικονεν είναι ένα αστέρι του motorsport πριν καν αρχίσει να ανεβαίνει την κλίμακα των αγώνων αυτοκινήτου - χάρη, φυσικά, στη φήμη του πατέρα του, Κίμι Ράικονεν, παγκόσμιου πρωταθλητή του 2007 και νικητή 21 αγώνων της Formula 1.

Από το τέλος του 2021, που ο Κίμι αποχαιρέτησε τη F1 μέσα στον πανικό του σκανδαλώδους φινάλε εκείνου του πρωταθλήματος στο Άμπου Ντάμπι, ο 45χρονος από το Έσπο της Φινλανδίας έχει αφοσιωθεί στην αγωνιστική εξέλιξη του Ρόμπιν, που γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Είμαι πολύ απασχολημένος, μετακομίσαμε στην Ιταλία και από τότε δουλεύω ως μηχανικός για τον Ρόμπιν” είπε ο Κίμι μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula 1. Επίσης, η Ριάνα [το δεύτερο παιδί του] ασχολείται με τη γυμναστική, κι έπειτα υπάρχει και η μικρή [η Γκρέις, που γεννήθηκε το 2023]. Έχουμε πολλά να κάνουμε στην οικογένεια! Αλλά όλα πάνε πολύ καλά.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση αν τρέφει ελπίδες για την ανέλιξη του Ρόμπιν μέχρι τη Formula 1, συμπλήρωσε: “Προς το παρόν τρέχει στα Kart. Θα δούμε αν θα προκύψει κάτι από αυτό ή όχι. Ποιος ξέρει; Αλλά το χαίρεται, και αυτό είναι το πιο σημαντικό”.

Η επαφή του Κίμι με τη F1
Ο Ράικονεν ποτέ δεν έκρυψε ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα της F1 δεν ήταν της αρεσκείας του, αλλά πρόσφατα έκανε μία σπάνια επίσκεψη στο πάντοκ, στη Μόντσα, και στο πλαίσιο του GP Ιταλίας στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Σε ερώτηση αν παρακολουθεί τους αγώνες του σπορ, απάντησε: “Όχι και τόσο, διότι πάντα υπάρχει κάτι που κάνουμε με τα παιδιά και την οικογένεια. Αν είμαστε στο σπίτι και παίζει στην τηλεόραση, το βλέπω, ακόμα έχω το ενδιαφέρον, αλλά δεν ξέρω πια όλα όσα ήξερα παλιότερα, φυσικά.

Αλλά είναι ωραία. Είναι ενδιαφέρουσα η τροπή που έχει πάρει. Φαίνεται πως είναι πιο στενές οι αγωνιστικές μάχες, κι αυτό είναι καλό για τη F1 και τους θεατές”, πρόσθεσε.

Και φυσικά, τέλος, ρωτήθηκε για τον ερχομό του χρόνου στη F1 του συνονόματου Κίμι Αντονέλι, του 18χρονου που θα πάρει το 2025 τη θέση του Λιούις Χάμιλτον στη Mercedes F1: Είναι σπουδαίο. Πολλά νέα πρόσωπα έρχονται του χρόνου, νομίζω, κι είναι καλό για το σπορ και καλό που θα έχει έναν Ιταλό το πρωτάθλημα. Είναι καλό για όλους.

Είμαι σίγουρος ότι ξέρουν πώς να τον ετοιμάσουν. Φυσικά σήμερα έχουν προσομοιωτές. Όταν ξεκίνησα εγώ, δεν είχαμε προσομοιωτή, έμπαινες μέσα και οδηγούσες! Νομίζω είναι πολύ πιο εύκολο τώρα, με πολλούς τρόπους. Μπορείς να κάνεις πολλές δοκιμές, να προετοιμαστείς. Τους εύχομαι το καλύτερο!”, κατέληξε ο Κίμι Ράικονεν.

TAGS FORMULA 1 F1 ΚΙΜΙ ΡΑΪΚΟΝΕΝ ΡΟΜΠΙΝ ΡΑΙΚΟΝΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ