FORMULA 1

Ο Κουμπίτσα "δικαιολογεί" τον Σουμάχερ

Ο Κουμπίτσα "δικαιολογεί" τον Σουμάχερ

Ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα, ο τελευταίος οδηγός της Φόρμουλα 1 πριν τον Σουμάχερ που τραυματίστηκε σοβαρά, μίλησε για τη "μάχη" του Γερμανού και υπενθύμισε στα ΜΜΕ πως οφείλουν να σεβαστούν την οικογένεια.

Όπως και η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ, έτσι και εκείνη του Ρόμπερτ Κουμπίτσα είχε κληθεί να αντιμετωπίσει διάφορα ρεπορτάζ για το μεγάλο ρίσκο που έπαιρνε ο Πολωνός, οδηγώντας σε διάφορα ράλι.

Τον Φεβρουάριο του 2011 ο πρώην νικητής του καναδικού Grand Prix είχε τραυματιστεί σοβαρά σε ράλι στην Ιταλία. Το 2013 επέστρεψε θριαμβευτικά στους αγώνες, κατακτώντας το πρωτάθλημα στη δεύτερη κατηγορία του WRC (WRC-2) παρά το πρόβλημα στο χέρι του.

Για τον Κουμπίτσα το σοβαρό ατύχημα του Σουμάχερ, κάνοντας σκι δείχνει πως ατυχήματα μπορούν να συμβούν παντού: " Είναι σκληρά νέα και δείχνουν πως οτιδήποτε μπορεί να συμβεί κάθε μέρα. Όταν είχα το ατύχημα με το αγωνιστικό αυτοκίνητο, αρκετοί άνθρωποι αναρωτήθηκαν γιατί το έκανα, δεν έπρεπε να οδηγώ σε αυτούς τους αγώνες.

Όταν απολαμβάνεις αυτό που κάνεις, είναι φυσιολογικό να θέλεις να το κάνεις. Μπορείς εύκολα να κάνεις σκι και το ένα ακολουθεί το άλλο. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο και σίγουρα ευχόμαστε να αναρρώσει, πως όλα θα πάνε καλά".

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο Κουμπίτσα έκανε τις δηλώσεις, δεν είχε γίνει ακόμα η αναστάτωση με τις δηλώσεις του Φιλίπ Στράιφ, οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση της οικογένειας του Σουμάχερ. Ο οδηγός της M-Sport Ford μίλησε από τη δική του πείρα. Ζήτησε από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την οικογένεια και τους φίλους του Γερμανού που υποφέρουν.

"Βρέθηκα σε παρόμοια θέση και γνωρίζω πως τα ΜΜΕ μπορούν να παίξουν σκληρό παιχνίδι σε μια δύσκολη περίοδο για εκείνον, την οικογένεια του και τους στενούς φίλους του. Για το μηχανοκίνητο αθλητισμό οι τελευταίες μέρες της περασμένης χρονιάς και οι πρώτες του νέου χρόνου δεν είναι εύκολες".

Ο Κουμπίτσα συμμετέχει στον πρώτο αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι (ERC), στο Ράλι Γιάνερ στην Αυστρία όπου προηγείται. Θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με World Rally Car στο παγκόσμιο πρωτάθλημα φέτος.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ