FORMULA 1

Ο Λανς Στρολ "για το 2025 και αρκετά ακόμα χρόνια" στην Aston Martin

Zak Mauger / Aston Martin F1 Media
Ο Λανς Στρολ στο περιθώριο του GP Αυστρίας 2024 ZAK MAUGER / ASTON MARTIN F1 MEDIA

Η ομάδα του Σίλβερστοουν έκανε σαφές ότι το μέλλον του Καναδού στην Aston δεν τέθηκε ποτέ σε αμφιβολία, ανακοινώνοντας και επίσημα ότι ο Λανς Στρολ θα παραμείνει δίπλα στον Φερνάντο Αλόνσο τα προσεχή χρόνια.

Ήταν ολίγον τι αναμενόμενο πως ο Λανς Στρολ, γιος του ιδιοκτήτη της ομάδας Λόρενς Στρολ, θα διατηρούσε τη θέση στο διπλανό γκαράζ από τον Φερνάντο Αλόνσο το 2025,

Ο Καναδός βρίσκεται φέτος στην πέμπτη του διαδοχική σεζόν στο Σίλβερστοουν, από το 2019 που ο πατέρας του αγόρασε τη Force India και την ονόμασε Racing Point, πριν προχωρήσει το 2022 στη νέα μετονομασία σε Aston Martin F1 - καθώς ο Λόρενς Στρολ απέκτησε και την αυτοκινητοβιομηχανία Aston Martin.

Οι σεζόν αυτές του Λανς θα πληθύνουν, καθώς η Aston ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του “για το 2025 και τα μετέπειτα χρόνια”. Μέχρι στιγμής σε 112 GP με την ομάδα έχει ανέβει δύο φορές στο βάθρο, στην τρίτη θέση των GP Ιταλίας και Μπαχρέιν το 2020.

Ο Λανς Στρολ φέρεται να έχει ανοιχτό συμβόλαιο με την Aston, όμως τα φτωχά αποτελέσματά του πέρσι και φέτος προκάλεσαν πλήθος φημών περί ενδεχόμενης αντικατάστασής του - και έτσι φαίνεται πως κατέστησαν απαραίτητη τη διευκρίνιση από την ομάδα ότι ο Καναδός θα παραμείνει στη θέση του και τα προσεχή χρόνια.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες εβδομάδες η Aston και ο Φερνάντο Αλόνσο αποφάσισαν να επεκτείνουν τη συμφωνία τους για δύο ακόμα χρόνια, που σημαίνει ότι ο Ισπανός θα παραμείνει στο σπορ μέχρι και το 45ο έτος της ηλικίας του και θα κάνει μαζί με την ομάδα του Σίλβερστοουν τη μετάβαση στο νέο πλαίσιο κανονισμών του 2026.

Για τον Φερνάντο αυτή είναι κατά τα φαινόμενα η τελευταία του ευκαιρία για να σημειώσει τις τελευταίες του μεγάλες επιτυχίες στη Formula 1, ειδικά αν τελεσφορήσουν οι έντονες προσπάθειες της Aston να εξασφαλίσει τον Απρίλιο του 2025 τις υπηρεσίες του σχεδιαστή Άντριαν Νιούι.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 ASTON MARTIN F1 ΛΑΝΣ ΣΤΡΟΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ