FORMULA 1

O Λεκλέρ χάρισε στην οικογένεια του Ζουλ Μπιανκί το κράνος που φορούσε στη Σουζούκα

@Andrea Catalini / Scuderia Ferrari Press Office
Σαρλ Λεκλέρ, GP Ιαπωνίας 2024 @ANDREA CATALINI / SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Στο φετινό GP Ιαπωνίας ο Σαρλ Λεκλέρ απέτισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα Ζουλ Μπιανκί, δέκα χρόνια μετά το δυστύχημα που έμελλε κοστίσει τη ζωή στον Γάλλο, φορώντας ένα κράνος στα χρώματα εκείνου του φίλου και μέντορά του. Και τώρα, με μια πολύ συγκινητική χειρονομία, έστειλε το συλλεκτικό αυτό κράνος στην οικογένεια Μπιανκί.

Μετά τη μνημειώδη του νίκη το περασμένο τριήμερο στο GP του Μονακό, ο Μονεγάσκος αποφάσισε να δωρίσει το κράνος που φορούσε στη Σουζούκα στην οικογένεια του Μπιανκί - του ανθρώπου που συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε ο ίδιος ο Λεκλέρ να ενταχθεί στην Ακαδημία των νέων οδηγών της Ferrari, μαζί με τον Ζουλ.

Θυμίζουμε ότι στις ολισθηρές συνθήκες του Ιαπωνικού GP του Οκτωβρίου του 2014 ο Μπιανκί έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, και προσέκρουσε στο γερανοφόρο όχημα που βρισκόταν στην έξοδο διαφυγής της μοιραίας στροφής για να ανασύρει ένα άλλο μονοθέσιο.

Ο Γάλλος πέρασε 9 μήνες σε κωματώδη κατάσταση, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ώσπου τον Ιούλιο του 2015 άφησε την τελευταία του πνοή - ξυπνώντας για τη Formula 1 εφιάλτες που το σπορ πίστευε ότι είχε αφήσει πίσω του από την Πρωτομαγιά του 1994.

Το πολύτιμο δώρο του Λεκλέρ στην οικογένεια Μπιανκί αποκάλυψε ο πατέρας του αδικοχαμένου οδηγού, Φιλίπ Μπιανκί, μέσω του Instagram - κάνοντας λόγο και για τον πατέρα του Σαρλ Λεκλέρ, Ερβέ, που έφυγε απρόσμενα από τη ζωή δύο χρόνια μετά την απώλεια του Ζουλ.

Ο Φιλίπ Μπιανκί, συγκεκριμένα, έγραψε: “Ευχαριστούμε Σαρλ για αυτό το δώρο, και για την παντοτινή τιμή που κάνεις στον Ζουλ και για την υποστήριξη στην οικογένεια Μπιανκί. Συγχαρητήρια για τη φανταστική σου νίκη στο Μονακό, σκέφτομαι ο Ερβέ και ο Ζουλ θα είναι πολύ περήφανοι για σένα, και για το πόσο φανταστικός άνθρωπος και οδηγός είσαι”.

TAGS FORMULA 1 F1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ