FORMULA 1

Ο Λεκλέρ δεν έθεσε ποτέ βέτο για τον Χάμιλτον στη Ferrari

AP Photo/Darko Bandic
Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco, second left, speaks with Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain as they arrive for the Formula One Bahrain Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Saturday, March 2, 2024. AP PHOTO/DARKO BANDIC

Το παρελθόν της Formula 1 είναι γεμάτο με ιστορίες στις οποίες οδηγοί στύλωσαν τα πόδια και άσκησαν βέτο για άλλους οδηγούς στην ομάδα τους, αλλά αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση του Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari πριν τη συμφωνία της Scuderia με τον Λιούις Χάμιλτον. Αντίθετα, ο Μονεγάσκος το είδε περισσότερο ως ευκαιρία και λιγότερο ως απειλή.

Ένα περιβόητο βέτο στην ιστορία της F1 ήταν εκείνο του Αλέν Προστ στη Williams για τον Άιρτον Σένα το 1993, αν και πρόσφατα ο Γάλλος τετράκις πρωταθλητής προχώρησε σε δημόσιες διευκρινίσεις σχετικά με αυτό. Όμως, αυτή είναι μόνο μία από τις δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις που κυκλοφορούν ως ανέκδοτοι θρύλοι της Formula 1.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ από τον Σαρλ Λεκλέρ για την περίπτωση της πρόσληψης του Λιούις Χάμιλτον δίπλα του. Ο διευθυντής της Scuderia, Φρεντ Βασέρ, είπε ότι ο Μονεγάσκος οχι μόνο δεν προσπάθησε να σταματήσει τη μεταγραφή του Βρετανού στην ομάδα του Μαρανέλο το 2025, αλλά και ότι τη βλέπει σαν ευκαιρία να αποδείξει τι αξίζει.

Ο Λεκλέρ έχει σχέση ιδιαίτερης αλληλοεκτίμησης με τον Βασέρ, αλλά από την άλλη ο Γάλλος διευθυντής της Scuderia έχει και σημαντική προϊστορία με τον Χάμιλτον - με τον οποίο συνεργαζόταν και κέρδιζε τίτλους με την ομάδα ART στις μικρότερες κατηγορίες.

Ο Φρεντ δεν είναι ο δεσμός μου”, είπε χιουμοριστικά ο Λεκλέρ, “αλλά ήξερα για τις διαπραγματεύσεις με τον Λιούις από πολύ νωρίς και το να βρίσκεται δίπλα μου θα είναι μια επιπλέον πρόκληση για μένα, δεδομένων όλων όσων έχει κερδίσει”, πρόσθεσε ο 25χρονος.

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Ο διευθυντής της Scuderia Ferrari, Φρεντ Βασέρ, στο GP Βελγίου 2024 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE


Και ο Φρεντ Βασέρ, από την πλευρά του, εξήγησε: “Ο Σαρλ πάντοτε ήταν σύμφωνος με αυτό [την έλευση του Χάμιλτον] και αυτό με οδήγησε να πιέσω πολύ για να το πετύχω. Όμως, παραδόξως, δεν ήταν δύσκολο να τον πείσω να έρθει στο Μαρανέλο.

Κι όταν κατάλαβα ότι ο Σαρλ ήταν πάντοτε θετικός απέναντι στον Χάμιλτον, διότι καταλαβαίνει ότι αυτή είναι μια ευκαιρία για εκείνον, τότε ενέτεινα τις πιέσεις μου”, κατέληξε ο Γάλλος διευθυντής της Scuderia.

Το γεγονός ότι δεν προέβαλλε την παραμικρή αντίσταση τιμά τον Λεκλέρ, και δείχνει ότι βλέπει την έλευση του Χάμιλτον στην ομάδα του σαν μια ευκαιρία και όχι ως απειλή: “Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχεται ο Χάμιλτον, και ανυπομονώ διότι έχεις να μάθεις πολλά από οποιονδήποτε οδηγό έχεις δίπλα σου. Για μένα θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξω τι μπορώ να κάνω με το αυτοκίνητο”, εξήγησε ο Μονεγάσκος.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 SCUDERIA FERRARI ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ ΦΡΕΝΤ ΒΑΣΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ