FORMULA 1

O Μαρκ Μαρκέζ "έχει ένα πλάνο" εμπνευσμένος από τον Φερνάντο Αλόνσο

AP Photo/Jose Breton
Second placed Spain's rider Marc Marquez of the Gresini Racing MotoGP celebrates after the MotoGP race of the Spanish Motorcycle Grand Prix at the Angel Nieto racetrack in Jerez de la Frontera, Spain, Sunday, April 28, 2024. AP PHOTO/JOSE BRETON

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP έκανε άλλη μια παραπομπή στον δις πρωταθλητή της Formula 1 Φερνάντο Αλόνσο, στο πλαίσιο του GP των μοτοσικλετών στο ΛεΜάν της Γαλλίας, χρησιμοποιώντας τη φράση του συμπατριώτη του “έχω ένα πλάνο”. Τι είχε πει πριν από λίγο καιρό για τη “δεύτερη νεότητα” του οδηγού της Aston Martin F1.

Ο Μαρκ Μαρκέζ μπορεί να είναι 11 χρόνια νεότερος από τον Αλόνσο, όμως προσπαθεί να αυτός να ανακάμψει και να επιστρέψει στην κορυφή του δικού του κόσμου -του MotoGP- ακριβώς όπως ο δις πρωταθλητής της F1 φιλοδοξεί να διεκδικήσει τα προσεχή χρόνια τόσο την πρώτη του νίκη μετά το 2012 όσο και το τρίτο του πρωτάθλημα μετά από εκείνα του 2005-’06.

Έτσι, σε μια από τις εκδηλώσεις του marketing του MotoGP στο ΛεΜάν, ο Μαρκέζ έγραψε σε μια ταμπέλα τρία πράγματα για εκείνον - και ένα από αυτά ήταν η φράση “έχω ένα πλάνο”. Αυτό παραπέμπει άμεσα στο περίφημο “El Plan” του Αλόνσο, που περιλαμβάνει την καθημερινή του προσπάθεια για την επιστροφή του στην κορυφή της F1.

Ο Αλόνσο -που θα κλείσει τα 43 τον ερχόμενο Ιούλιο- θέσπισε και εξέφρασε το “El Plan” όταν επέστρεψε στη F1 -μετά από διετή απουσία- με την Alpine το 2021, αλλά είναι η μεταγραφή του στην Aston Martin F1 το 2023 αυτή που δείχνει να τον φέρνει πιο κοντά στο πρώτο σκέλος του “πλάνου” του: την πρώτη του νίκη μετά το 2012, που θα είναι η 33η της καριέρας του.

Η δυναμική που έχει αποκτήσει η Aston με τις τεράστιες επενδύσεις του ιδιοκτήτη της, Λόρενς Στρολ, οδήγησε τον Αλόνσο στην απόφαση να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα του Σίλβερστοουν μέχρι το τέλος του 2026 - της χρονιάς που οι νέοι κανονισμοί θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους να ξεκινήσουν εν λευκώ με φρέσκιες ελπίδες να πρωταγωνιστήσουν.

Ο Μαρκέζ, από την πλευρά του, βρέθηκε σε μια αντίστοιχη κατάσταση με τον Αλόνσο. Στο τέλος του 2023 πήρε τη σεισμική απόφαση να αποχωρήσει από τη Honda, με την οποία δοξάστηκε -κερδίζοντας 6 τίτλους της κορυφαίας κατηγορίας- για να πάει στη “δορυφορική” ομάδα της Ducati, Gresini Racing.

Ο Φερνάντο περνά μια δεύτερη νεότητα” είπε ο Μαρκέζ, μιλώντας για τον Αλόνσο μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης του 43χρονου στην Aston. Βλέποντάς τον όταν ήμουν παιδί με τη Renault να κερδίζει τους τίτλους του, αυτή η δεύτερη νεότητα είναι πολύτιμη για τα μέσα ενημέρωσης και την Ισπανία.

Πιστεύω ότι το motorsport έχει μεγάλη αξία στην Ισπανία, όπως και τα σπορ γενικά. Για μένα, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι σταμάτησε κι έπειτα επέστρεψε με αυτόν τον τρόπο. Το πρώτο μέρος της καριέρας του ήταν συγκλονιστικό.

Αλλά το να είσαι αθλητής και να σταματάς με αυτόν τον τρόπο, να πηγαίνεις σε άλλες μορφές αγώνων κι έπειτα να γυρίζεις στη F1, να είσαι ανταγωνιστικός και να σε λατρεύουν ακόμη οι ομάδες λόγω της εμπειρίας που διαθέτεις, αυτό για μένα έχει τη μεγαλύτερη αξία”, κατέληξε ο Μαρκ Μαρκέζ.

Πέραν του Μαρκέζ, πρόσφατα και ένας άλλος μεγάλος αθλητής της Ισπανός, ο τενίστας Κάρλος Αλκαράθ, μετά από μία από τις νίκες είχε κρατήσει μπροστά στην κάμερα ένα χαρτί που έγραφε “#33 σύντομα;”, αναφερόμενος στην επιδίωξη του Αλόνσο να κερδίσει την 33η νίκη του στη F1.

TAGS FORMULA 1 F1 MOTOGP ΜΑΡΚ ΜΑΡΚΕΖ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ