MOTOGP

Ο Μαρκέζ και επίσημα στην εργοστασιακή Ducati το 2025

Ducati Media
Μαρκ Μαρκέζ, Ducati DUCATI MEDIA

Ο άλλοτε αναβάτης-σύμβολο της Honda, Μαρκ Μαρκέζ, θα είναι από τη νέα σεζόν του MotoGP αναβάτης της εργοστασιακής Ducati, όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Μπολόνια.

Η ανακοίνωση της Ducati έρχεται σε συνέχεια των εξελίξεων των τελευταίων ημερών, όπου η άρνηση του Μαρκέζ να αγωνιστεί του χρόνου με τη “δορυφορική” Pramac Ducati έκανε την ιταλική εταιρεία να αναδιπλωθεί από τα πλάνα της να προωθήσει στην εργοστασιακή ομάδα τον Χόρχε Μαρτιν της Pramac - προκειμένου να μην χάσει τον Ισπανό υπεραστέρα του MotoGP.

Αυτό οδήγησε τον -πρωτοπόρο της φετινής βαθμολογίας- Μαρτίν να υπογράψει για το 2025 στην Aprilia, συνεπώς μετά από την εξέλιξη αυτή ήταν θέμα χρόνου να ανακοινωθεί από τη Ducati ότι του χρόνου στην επίσημη ομάδα της ο Μαρκέζ θα είναι αυτός που θα μοιράζεται το γκαράζ με τις δις πρωταθλητή Πέκο Μπανάια.

Ο Μαρκέζ έκανε φέτος τη μετάβασή του στο ιταλικό εργοστάσιο μέσω της “δορυφορικής” ομάδας Gresini Racing, οδηγώντας μια Ducati του 2023. Με μια σειρά από θέσεις στο βάθρο είναι τρίτος στη βαθμολογία του MotoGP, πίσω από τους Μαρτίν και Μπανάια.

Η ανέλιξή του στην εργοστασιακή Ducati του χρόνου στήνει ένα άκρως ενδιαφέρον σκηνικό στην πρωταθλήτρια, με την κατά μέτωπο μάχη του Μπανάια και του Μαρκέζ με τις δύο εργοστασιακές μοτοσικλέτες της Μπολόνια.

Η συμφωνία του Μαρκέζ με την ιταλική ομάδα είναι διετής, και μετά την ανακοίνωση ο έξι φορές πρωταθλητής του MotoGP είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι σε θέση να φοράω τα κόκκινα χρώματα της εργοστασιακής Ducati στο MotoGP του χρόνου. Βασικά, από την πρώτη επαφή μου με τη Desmosedici GP, απολαμβάνω να την οδηγώ και προσαρμόστηκα αμέσως.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά ήξερα πως ο στόχος μου ήταν να συνεχίσω σε αυτό το δρόμο, να συνεχίσω να αναπτύσσομαι και να μετακινηθώ στην ομάδα με την οποία ο Φραντσέσκο Μπανάια έγινε πρωταθλητής για δύο χρονιές στη σειρά. Είμαι πολύ χαρούμενος που κάνω αυτό το μεγάλο βήμα το 2025 και ευγνώμων για την εμπιστοσύνη της Ducati σε μένα”.

O Μαρκέζ θα πάρει τη θέση του Ενέα Μπαστιανίνι, ο οποίος φέρεται να έχει συμφωνήσει να μεταβεί στην ΚΤΜ του χρόνου. Θυμίζουμε ότι ο Μαρκέζ είχε περάσει μέχρι το τέλος του 2023 έντεκα διαδοχικά χρόνια στην εργοστασιακή Honda, με την οποία κέρδισε τους 6 τίτλους του στο MotoGP την περίοδο 2013-'19, πριν αρχίσουν οι τραυματισμοί του ίδιου και η κάμψη της απόδοσης των μοτοσικλετών του HRC.

TAGS MOTOGP DUCATI ΜΑΡΚ ΜΑΡΚΕΖ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ