FORMULA 1

Ο Μάσα ακούει Καπέλι και... τρέχει!

Ο Μάσα ακούει Καπέλι και... τρέχει!

Ο Φελίπε Μάσα καλείται να ξεπεράσει τον φετινό (κακό) εαυτό του στο Σάο Πάουλο για να μην ισοφαρίσει ένα αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της Ferrari (video).

Όλοι οι οδηγοί που αγωνίζονται... εντός έδρας στη Φόρμουλα 1 έχουν άγχος. Ο Φελίπε Μάσα έχει λίγο παραπάνω, αν και δεν πρόκειται να το παραδεχθεί δημόσια.

Αν ο Βραζιλιάνος οδηγός της Ferrari δεν καταφέρει να ανέβει στο βάθρο, τότε θα ισοφαρίσει ένα από τα χειρότερα ρεκόρ της Ferrari τα τελευταία είκοσι χρόνια. Θα τελειώσει τη σεζόν δίχως να ανέβει στο βάθρο, την ώρα που ο τιμέιτ του, Φερνάντο Αλόνσο έχει πανηγυρίσει και νίκη (σ.σ. στο Σίλβερστοουν).

Ο τελευταίος οδηγός που... κατάφερε αυτό το ρεκόρ ήταν ο Ιβάν Καπέλι το 1992 στη μοναδική σεζόν που οδήγησε για λογαριασμό της Ferrari. Τρεις βαθμοί και δέκα εγκαταλείψεις για τον τηλεσχολιαστή, σήμερα, στη RAI σε 14 αγώνες. Ο τιμέιτ του, Ζαν Αλεζί είχε ανέβει δύο φορές στο βάθρο.

Το... ρεκόρ του Μάσα είναι ήδη άσχημο, μιας και έχει να επιδείξει... κουλούρια σε 18 αγώνες. Πριν από το κατόρθωμα του Καπέλι (σ.σ. ίσως για αυτό και η Ferrari δεν εμπιστεύεται τους Ιταλούς οδηγούς) ο αείμνηστος Γάλλος Ντιντιέ Πιρονί δεν είχε να επιδείξει βάθρο το 1981 εν αντιθέσει με τα τρία κύπελλα του αδικοχαμένου Ζιλ Βιλνέβ. Βέβαια το μονοθέσιο της Ferrari εκείνη τη χρονιά ήταν ένα από τα χειρότερα επί Έντσο Φεράρι.

Ήδη ο Μάσα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο με τον πρόεδρο Λούκα ντι Μοντετζέμολο να του ζητάει να ανεβάσει την απόδοση του το 2012, διαφορετικά... Αν δε και η Ferrari δώσει για δοκιμές το μονοθέσιο στον Ρόμπερτ Κουμπίτσα, τότε ο Μάσα ίσως μα δυσκολευτεί να ανανεώσει για το 2013.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ