ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ

Ο Μαξ Φερστάπεν περνά τις διακοπές του στα χιόνια με το μονοθέσιό του

Ο Μαξ Φερστάπεν περνά τις διακοπές του στα χιόνια με το μονοθέσιό του

Για τον Μαξ Φερστάπεν μια χειμερινή βόλτα στις αυστριακές Άλπεις έχει γίνει πια συνήθεια κατά τη διάρκεια του βαρετού Ιανουαρίου - μόνο που την κάνει με ένα μονοθέσιο της Formula 1.

Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 οδήγησε για τρίτη φορά -μετά το 2016 και το 2021- πριν από λίγες μέρες ένα μονοθέσιο της Red Bull Racing στα χιόνια και τους πάγους των βουνών της χώρας της ομάδας.

Όμως, αυτή τη φορά ο Μαξ Φερστάπεν δεν έκανε μια απλή βόλτα στο βουνό με χιονοαλυσίδες στους τροχούς του μονοθεσίου του, όπως τις δύο προηγούμενες φορές στο χιονοδρομικό κέντρο του Κιτζμπιούελ, αλλά ήρθε αντιμέτωπος -σε μια άτυπη κόντα που οργάνωσε το marketing της αυστριακής εταιρείας- με τον αστέρα των αγώνων ice speedway Φράνκι Ζορν, σε μια ειδικά διαμορφωμένη παγοπίστα.

Μπορεί να φαίνεται -στο παρακάτω video- ότι η Red Bull RB8 (το μονοθέσιο της ομάδας από το 2012) που οδήγησε ο Ολλανδός έχει αλλάξει μόνο ελαστικά, αντικαθιστώντας τα πλατιά σλικς της Pirelli με λεπτά ελαστικά με καρφιά, αλλά αυτή είναι μόνο η ορατή από τις πολλές και μεγάλες τροποποιήσεις που χρειάστηκε να κάνουν οι μηχανικοί στο μονοθέσιο.

Δεδομένου ότι ο κινητήρας του δεν σχεδιάστηκε για να δουλεύει σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, χρειάστηκε να ρυθμιστεί εκ νέου, το σύστημα μετάδοσης και τα ηλεκτρονικά έπρεπε να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες πρόσφυσης, και φυσικά άλλαξε η ρύθμιση της ανάρτησης και το ύψος από το έδαφος.

Οι εικόνες του "συναγωνισμού" του Φερστάπεν με τον σπεσιαλίστα των ice speedway Φράνκι Ζορν είναι εντυπωσιακές, στο παρακάτω video - όπου για πρώτη φορά ο Ολλανδός φαίνεται να χρησιμοποιεί τον αριθμό 1 (που κατέχει κάθε χρόνο ο πρωταθλητής της Formula 1) στο κράνος του, καθώς και στο μονοθέσιο.


TAGS ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ FORMULA 1 RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ