FORMULA 1

Ο Μπάτον "δείχνει" Αλόνσο στη McLaren

Jenson Button leaves the pits.
Jenson Button leaves the pits. MCLAREN

"Δεν είμαι έτοιμος να σταματήσω τους αγώνες", είπε ο Άγγλος μετά το GP Βραζιλίας, καθώς ο κόσμος της F1 το θεωρεί πια βέβαιο ότι τη θέση του στη McLaren το 2015 θα πάρει ο Φερνάντο Αλόνσο.

Τα λόγια του Τζένσον Μπάτον μετά την άκρως κολακευτική για το φετινό μονοθέσιο της McLaren 4 θέση που κατέκτησε στο GP Βραζιλίας καταδεικνύουν, εμμέσως πλην σαφώς, ότι επίκειται η αντικατάστασή του στην ομάδα του Ουόκινγκ το 2015 - από τον Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Άγγλος είπε ότι δεν έχει τίποτα να αποδείξει, ούτε στη McLaren ούτε στη Formula 1, καθώς οι φήμες εντείνονται ότι ο Αλόνσο ετοιμάζεται να υπογράψει με τη McLaren-Honda το «μεγαλύτερο συμβόλαιο της ιστορίας της F1» και ότι η αγγλική ομάδα επέλεξε να κρατήσει στο άλλο μονοθέσιο τον νεαρό Δανό Κέβιν Μάγκνουσεν.

Ο Αλόνσο ρωτήθηκε μετά το τέλος του αγώνα του Ιντερλάγκος για τις νέες πληροφορίες ότι σύντομα θα υπογράψει στη McLaren, και απάντησε με χιούμορ: «Μέχρι την Αυστραλία το 2015 μεσολαβούν πολλοί μήνες, αλλά κάτι θα έχω κάνει μέχρι τότε», είπε.

Μια φήμη αναφέρει ότι η επιστροφή του στη McLaren θα ανακοινωθεί μέχρι τον επόμενο αγώνα, του Άμπου Ντάμπι (23/11), ώστε να μπορέσει την επόμενη μέρα να συμμετάσχει στις δοκιμές της F1 στην ίδια πίστα με τη νέα του ομάδα. « Δεν νομίζω», είπε ο Αλόνσο, σε ερώτηση αν θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέχρι τον αγώνα της Μέσης Ανατολής. « Είμαστε ακόμα στη μέση του [φετινού] πρωταθλήματος και οι βαθμοί είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».

Πίσω στον Μπάτον, ο Άγγλος είπε: « Αισθάνομαι ότι κάνω αρκετά καλή δουλειά αυτή τη στιγμή. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα, και αυτό είναι που κάνω τα τελευταία 15 χρόνια. Πάντα δίνω το καλύτερό μου, και ορισμένες φορές δεν είναι αρκετό, αλλά σήμερα ήταν. Νομίζω ότι το ‘είχα’ από τότε που ήμουν 20 χρονών και η εμπειρία μοπυ φάνηκε σήμερα».

« Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα, να βγαίνω και να απολαμβάνω τους αγώνες, και μου άρεσε πολύ σήμερα. Έχεις καλές και κακές μέρες όταν βρίσκεσαι στην κατάσταση που είμαι εγώ τώρα, πνευματικά, αλλά δεν νομίζω ότι υπήρξαν ποτέ ημέρες που να ήμουν στην πίστα και να ήταν αρνητικές».

« Δεν είμαι έτοιμος να σταματήσω να οδηγώ στους αγώνες. Είμαι εδώ για να αγωνίζομαι, να κάνω την καλύτερη δουλειά που μπορώ - και αυτό προσπαθώ να κάνω κάθε αγωνιστικό τριήμερο. Πολλές φορές δεν αποδίδει, αλλά τις περισσότερες αποδίδει. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να οδηγείς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μόνο αυτό μπορείς να κάνεις, και τα υπόλοιπα δεν είναι στο χέρι σου»...

Τρεις μέρες νωρίτερα, στο Ιντερλάγκος, ο Μπάτον είχε πει σχετικά με το μέλλον του στο βρετανικό δίκτυο Sky: « Η ιστορία κρατάει μήνες, στην αρχή την αφήνεις στην άκρη, αλλά μετά αρχίζεις να σκέφτεσαι κι άλλες ευκαιρίες και προκλήσεις, στη F1 ή σε άλλους αγώνες. Υπάρχουν τόσοι πολλοί αγώνες, τόσες πολλές προκλήσεις που με ενδιαφέρουν. Ό,τι και να κάνω του χρόνου, θα είναι μια συναρπαστική πρόκληση.

Ο Αλόνσο, στο μεταξύ, είπε για τον Μπάτον: « Είναι ένας πολύ ταλαντούχος οδηγός, το έχουμε δει σε όλη του την καριέρα, και επίσης είναι πολύ καλός τύπος. Θέλουμε τέτοιους ανθρώπους στη F1. Ελπίζω ότι θα βρίσκεται εδώ του χρόνου».

Αν και η Porsche το αρνήθηκε, η φήμη επιμένει να υφίσταται ότι ο Μπάτον θα μπορούσε του χρόνου να οδηγεί δίπλα στον Μαρκ Ουέμπερ για τη γερμανική εταιρεία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και σε αγώνες όπως οι 24 Ώρες του ΛεΜάν

« Αν είμαι απογοητευμένος; Είμαι απογοητευμένος όταν δεν βρίσκομαι σε ένα αυτοκίνητο ικανό να κερδίζει. Είμαι εδώ για να κερδίζω και θέλω να είμαι στη F1 μόνο αν είναι να κερδίζω», κατέληξε ο Μπάτον.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ