FORMULA 1

O Μπέρμαν επιστρέφει, παίρνει τη θέση του Μάγκνουσεν στη Haas στο GP του Μπακού

Mark Sutton / LAT Images / HAAS F1 MEDIA
AUTODROMO INTERNAZIONALE ENZO E DINO FERRARI, ITALY - MAY 16: Oliver Bearman, Haas F1 Team during the Emilia Romagna GP at Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari on Thursday May 16, 2024 in imola, Italy. MARK SUTTON / LAT IMAGES / HAAS F1 MEDIA

Στο δεύτερό του GP -μετά το εντυπωσιακό του ντεμπούτο νωρίτερα φέτος με τη Ferrari στη Σαουδική Αραβία- θα αγωνιστεί το επόμενο τριήμερο (13-15/9) στο Αζερμπαϊτζάν ο νεαρός Βρετανός Όλιβερ Μπέρμαν, καθώς θα είναι ο αντικαταστάτης του Κέβιν Μάγκνουσεν στο κόκπιτ της Haas VF-24.

Ο Μάγκνουσεν δέχθηκε 2 βαθμούς ποινής καθώς κρίθηκε από τους αγωνοδίκες της Μόντσα ως υπαίτιος για τη επαφή που είχε με την Alpine του Πιέρ Γκασλί στο GP Ιταλίας. Με αυτούς συμπλήρωσε 12 βαθμούς ποινής, που αυτομάτως σημαίνουν -βάσει των κανονισμών- τη στέρηση της αγωνιστικής του άδειας για τον επόμενο αγώνα της Formula 1.

Κατά συνέπεια, στο GP του Αζερμπαϊτζάν, το τριήμερο 13-15 Σεπτεμβρίου, ο Δανός θα παραχωρήσει το μονοθέσιό του στον Όλιβερ Μπέρμαν - τον νεαρό Βρετανό που έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα είναι ένας εκ των δύο οδηγών της Haas F1 το 2025, δίπλα στον Εστεμπάν Οκόν.

Ο 19χρονος Μπέρμαν είναι οδηγός της Ακαδημίας της Ferrari, και πρωταγωνιστής του πρωταθλήματος της Formula 2. Τον περασμένο Μάρτιο κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Κάρλος Σάινθ στο κόκπιτ της Ferrari SF-24, όταν ο Ισπάνός μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας.

Ο Μπέρμαν ήταν εντυπωσιακός στο ντεμποόυτο του στη F1, χάνοντας για λίγα χιλιοστά την είσοδο στη δεκάδα της εκκίνησης, αλλά τερματίζοντας την άλλη ημέρα στη 7η θέση του αγώνα της Τζέντα.

Πέραν αυτού, φέτος ο νεαρός Βρετανός έχει λάβει μέρος στις πρώτες ελεύθερες περιόδους ελεύθερων δοκιμών σε 4 GP με τη Haas F1, καθώς και σε μία ημέρα δοκιμών της Pirelli στην πίστα του Σίλβερστοουν.

Κατά συνέπεια, έχοντας ήδη εγκλιμασιστεί στην αμερικανική ομάδα, η πρεμιέρα του με τη Haas θα είναι πολύ πιο εύκολη σε σχέση με το πρώτο του GP με τη Ferrari - και αναμφίβολα φορτωμένη με πολύ λιγότερο άγχος.

Είναι αναμφίβολα μεγαλύτερη πρόκληση να μπαίνεις σε έναν αγώνα ως φεδρικός οδηγός, με περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας κ.λπ., αλλά είμαι στην ευχάριστη θέση να έχω κάνει ακριβώς αυτό νωρίτερα φέτος με τη Scuderia Ferrari οπότε μπορώ να βασιστώ τουλάχιστον σε αυτή την εμπειρία”, είπε ο Μπέρμαν.

Είχα επίσης τέσσερις ελεύθερες δοκιμές με τη MoneyGram Haas F1 Team και με τη VF-24 ήδη φέτος, οπότε σίγουρα αυτό θα αποδειχθεί πολύτιμο για να κάνω το πλήρες τριήμερο στο Μπακού.

Η ομάδα είναι σε καλή φόρμα αυτή τη στιγμή, και θα προσπαθήσω να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα στο διαθέσιμο χρόνο. Στόχος είναι να έχω ένα καλό τριήμερο στο Αζερμπαϊτζάν”, κατέληξε ο Βρετανός. Στο GP Σιγκαπούρης, το αμέσως επόμενο τριήμερο (20-22/9) αναμένεται να επιστρέψει κανονικά ο Μάγκνουσεν στη θέση του στη Haas F1.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 HAAS GP ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΟΛΙΒΕΡ ΜΠΕΡΜΑΝ ΚΕΒΙΝ ΜΑΓΚΝΟΥΣΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ