FORMULA 1

Ο Μπινότο θέλει να φέρει τον Φέτελ πίσω στη F1 για την Audi

AP Photo/Hussein Malla
Aston Martin driver Sebastian Vettel, of Germany, gestures as he attends a press conference ahead of the Formula One Abu Dhabi Grand Prix, in Abu Dhabi, United Arab Emirates Thursday, Nov. 17, 2022. AP PHOTO/HUSSEIN MALLA

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Σεμπάστιαν Φέτελ ενδέχεται να επιστρέψει στο σπορ, καθώς -με τις ευλογίες του πρώην του συνεργάτη στη Ferrari και νυν διοικητή της Audi F1, Ματία Μπινότο- φέρεται να είναι ένας από τους υποψήφιους οδηγούς για τη Sauber το 2025 - που θα γίνει Audi το ‘26.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποχώρησε από τη Formula 1 στο τέλος του 2022, εγκαταλείποντας μια καριέρα στην οποία κατέκτησε τέσσερα σερί πρωταθλήματα με τη Red Bull Racing (την περίοδο 2010-’13) αλλά έκτοτε δεν ήταν εξίσου επιτυχημένος στα περάσματά του από τη Scuderia Ferrari και την Aston Martin F1.

Τις δύο τελευταίες σεζόν του στην ιταλική ομάδα είχε διευθυντή τον Ματία Μπινότο, ο οποίος μετά από τη δική του αποχώρηση από το Μαρανέλο στο τέλος του 2022 τώρα ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή του προγράμματος εισόδου της Audi στη Formula 1 το 2026.

Ο Μπινότο είχε δηλώσει ότι το δυσκολότερό του έργο που είχε στην κεφαλή της Scuderia Ferrari ήταν η λύση της συνεργασίας της ομάδας με τον Σεμπάστιαν Φέτελ, στο τέλος του 2020. Ο Γερμανός έχει εκφράσει και σε άλλες περιστάσεις την εκτίμησή του για τον Γερμανό οδηγό.

Η πληροφορία ότι μπορεί να υπάρχει κοινό ενδιαφέρον του Φέτελ και του Μπινότο για την επανέωσή τους, αυτή τη φορά στη Sauber/Audi, έρχεται από την Αυστρία. Και συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα Oe24, η οποία παραθέτει σχόλια του συμβούλου της Red Bull Χέλμουτ Μάρκο.

Ο Μάρκο επιβεβαίωσε ότι ο Φέτελ τον προσέγγισε πολλαπλά για το ενδεχόμενο να εξεταστεί η περίπτωσή του από την RBR σε περίπτωση που αποφάσιζε να μην συνεχίσει με τον Σέρτζιο Πέρεζ από το 2025. Η Red Bull δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται για αυτό, αλλά ο Μάρκο υποστήριξε ότι ο Γερμανός τετράκις πρωταθλητής ήδη βρίσκεται σε συνομιλίες “με κάποιον άλλο κατασκευή”.

Ο κατασκευαστής αυτός είναι η Audi. Η γερμανική εταιρεία έχασε -από τη Williams- το βασικό της στόχο, που ήταν ο Κάρλος Σάινθ, και πλέον οι εναλλακτικές της από τους εν ενεργεία οδηγούς είναι περιορισμένες. Πέραν του προφανούς, Βάλτερι Μπότας, εξετάζει επίσης και τους Σέρτζιο Πέρεζ, Ντάνιελ Ρικιάρντο, καθώς και τον πρωταγωνιστή των αμερικανικών IndyCars Άλεξ Παλού.

Όμως, τώρα οι Αυστριακοί πρόσθεσαν και το όνομα του Φέτελ στη λίστα αυτή. Η επιλογή του Φέτελ θα έχει το προφανές μειονέκτημα της διετούς απουσίας του Γερμανού από το σπορ, αλλά -πέραν της ταχύτητάς του- θα μπορούσε εν μέρει να διασκεδάσει λίγο τις εντυπώσεις για την Audi από το ηχηρό ‘σνομπάρισμα’ που της επεφύλασσε ο Σάινθ. Και η εθνικότητά του επίσης μπορεί να παίξει ρόλο

Επιπλέον, πέραν του Μπινότο, ο Φέτελ γνωρίζεται καλά και έχει συνεργαστεί στενά και με τον νέο διευθυντή της Sauber/Audi F1, τον Τζόναθαν Ουίτλι, από την κοινή τους θριαμβευτική πορεία στην RBR στο πρώτο μισό της προηγούμενης δεκαετίας.

Θυμίζουμε ότι ήδη, από το τέλος του προηγούμενου Απριλίου, η Audi έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι στο άλλο της μονοθέσιο θα βρίσκεται ο Νίκο Χούλκενμπεργκ - ο οποίος θα συμβάλλει καίρια στο στήσιμο της ομάδας με την πολύπλευρη εμπειρία και την ικανότητά του στην τεχνική ανάλυση του μονοθεσίου.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 AUDI F1 ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΦΕΤΕΛ ΜΑΤΙΑ ΜΠΙΝΟΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ