EKO ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

O Νεβίλ κέρδισε την Υπερειδική, έχει το Ακρόπολις υπό έλεγχο μετά τη δεύτερη ημέρα

Dufour Fabien / Hyundai Motorsport GmbH
Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, Hyundai i20 N Rally1 Hybrid, Acropolis Rally DUFOUR FABIEN / HYUNDAI MOTORSPORT GMBH

Ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με διαφορά 0,4’’ από τον Σεμπαστιάν Οζιέ, έμεινε στην πρωτοπορία του αγώνα στο τέλος του 2ου σκέλους και με την πρώτη του θέση απέκτησε -αν τερματίσει αύριο- 5 ακόμα βαθμούς διαφοράς από τον Γάλλο στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Η Υπερειδική Διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ολοκληρώθηκε με επιτυχία, εμπρός σε περίπου 15.000 θεατές, χωρίς κανένα πρόβλημα για τα πληρώματα, κλείνοντας το μαραθώνιο δεύτερο σκέλος του αγώνα μετά από πέντε Ειδικές Διαδρομές στο βουνό χωρίς να μεσολαβεί Σέρβις.

Ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai έγραψε τον πρώτο χρόνο στην EKO Superspecial Stage, στο Σ.Ε.Α. Σείριος στη Μαλακάσα, με διαφορά 0,4’’ από τον Οζιέ και 2,3’’ από τον Ντάνι Σόρδο. Έτσι, ο Βέλγος διεύρυνε ελάχιστα το προβάδισμά του στη γενική κατάταξη, στα 53,7’’ από τον Ισπανό ομόλογό του στη Hyundai και στα 1:20’’ από τον Γάλλο την Toyota.

Βάσει του νέου συστήματος βαθμολογίας, που εφαρμόστηκε φέτος, έτσι ο Νεβίλ -με την προϋπόθεση ότι θα τερματίσει τον αγώνα αύριο- αποκόμισε από το Σάββατο 18 βαθμούς, έναντι 13 του Οζιέ και 10 του Τάνακ, και έτσι διεύρυνε κατά 5 και 8 βαθμούς αντίστοιχα το προβάδισμά του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, Έλφυν Έβανς, δεν πήρε ούτε έναν βαθμό από τις δύο πρώτες μέρες του Ακρόπολις, καθώς τα προβλήματα του turbo του Toyota GR Yaris Rally1 χθες και η ανατροπή του σήμερα στην ΕΔ11 του κόστισαν 9 και 5 λεπτά αντίστοιχα.

Μάλιστα, η ζημιά από το σημερινό του ατύχημα ήταν τέτοια που ο Ουαλός δεν έλαβε καν μέρος στην αποψινή Υπερειδική - στρέφοντας πλέον το βλέμμα του σε όσους βαθμούς μπορεί να αποκομίσει στην τελευταία Power Stage Ειδική της Κυριακής (8/9).

Μετά από το χθεσινό θέμα δυσλειτουργίας του κινητήρα του Hyundai του, ο Νεβίλ κατάφερε να αποφύγει τα προβλήματα σήμερα, μετά από τα κλαταρίσματα που έθεσαν εκτός μάχης τους ομολόγους του Οττ Τάνακ και Ντάνι Σόρδο στην πρώτη και τρίτη Ειδική της ημέρας.

Ο Τάνακ έπεσε στην 4η θέση, πίσω από τον Οζιέ που είχε χάσει από το απόγευμα της Παρασκευής (6/9), επίσης με προβλήματα στο Turbo, την πρωτοπορία στη γενική κατάταξη. Όμως, το κλατάρισμα του Σόρδο του κόστισε λιγότερο, περίπου 45’’, και επέτρεψε στον Ισπανό να μείνει μπροστά από τον Οζιέ, στη 2η θέση της γενικής.

Έχουμε ένα άνετο προβάδισμα αλλά η αυριανή είναι μια δύσκολη μέρα”, είπε ο Νεβίλ. “Υπάρχουν πολλοί βαθμοί που μπορούμε να πάρουμε, οπότε πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία. Και ρεαλιστικά, ξέρουμε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αν πάρουμε τους ίδιους βαθμούς με τον Σεμπαστιάν αυτό το τριήμερο, θα έχουμε κάνει καλή δουλειά”.

Ο Οζιέ συμπλήρωσε: «Νομίζω πως ήταν μια δυνατή ημέρα. Κάναμε όσα έπρεπε να κάνουμε, αλλά οι διαφορές ήταν μεγάλες από χθες το βράδυ οπότε δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε κάποιες θέσεις - μόνο μία λόγω των μπελάδων του Οττ σήμερα το πρωί.

Μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με όσα κάναμε σήμερα, τουλάχιστον, και αύριο θα είναι η αποφασιστική στιγμή του τριημέρου με όλους τους βαθμούς που θα είναι διαθέσιμοι”, κατέληξε ο Γάλλος.

Συγκεκριμένα, ο Νεβίλ θα ξεκινήσει την Κυριακή δυνητικά με προβάδισμα 32 βαθμών στη βαθμολογία, μετά τα σημερινά αποτελέσματα, πάντα με την προϋπόθεση ότι θα ανέβει στη ράμπα του τερματισμού της Λαμίας στις 16:00. Έπειτα, υπάρχουν και οι υπόλοιποι βαθμοί του αγώνα, καθώς και οι 5-4-3-2-1 βαθμοί για τους πέντε πρώτους της Power Stage.

Μετά από όλα τα προβλήματα των Έβανς, Τακαμότο Κατσούτα της Toyota και των Αντριέν Φουρμό και Γκρεγκουάρ Μουνστέρ της M-Sport Ford, την πρώτη εξάδα κλείνουν οι δύο διεκδικητές της νίκης στην κατηγορία WRC2, Σάμι Πάγιαρι και Ρόμπερτ Βίρβες. Πρώτος Έλληνας είναι ο Παναγιώτης Ρουστέρης, της ίδιας κατηγορίας, στην 16η θέση της γενικής.

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να επισκεφτείτε τις τρεις Ειδικές Διαδρομές της Κυριακής (8/9), που κλείνουν την αυλαία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024.

wrc.com
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024, ΕΔ12, Γενική Κατάταξη WRC.COM
TAGS EKO ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ RALLY ACROPOLIS 2024 ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2024 ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ WRC WRC 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ