FORMULA 1

Ο Πέρες δικαιολογεί τη Ferrari

Ο Πέρες δικαιολογεί τη Ferrari

Στη μεταγραφή-έκπληξη στη McLaren και στην περίπτωση του Φελίπε Μάσα που αποτελεί "εγγύηση" για τη Ferrari αναφέρθηκε ο Σέρχιο Πέρες. Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ δεν μίλησε για τη Ferrari.

Ο Σέρχιο Πέρες ομολόγησε πως οι διαπραγματεύσεις του με τη McLaren είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες, ωστόσο δεν θέλησε να αποκαλύψει πότε ακριβώς έγινε αυτό.

Ο Μεξικανός οδηγός που ήταν φαβορί για να αντικαταστήσει τον Φελίπε Μάσα στη Ferrari, προτού "παγώσει" την περίπτωση του ο Λούκα ντι Μοντετζέμολο δικαιολόγησε τη Scuderia.

" Είμαι ευγνώμων που η McLaren μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Θέλω να φύγω από αυτή την ομάδα (τη Sauber) κάνοντας το καλύτερο που μπορώ", τόνισε ο Σέρχιο Πέρες στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του Grand Prix της Ιαπωνίας.

Είπε πως υπήρξαν και συζητήσεις με τη Ferrari, όμως οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. " Δεν ήταν ξεκάθαρο το αν με ήθελαν ή όχι. Ήταν δύσκολο για εκείνους να πάρουν την απόφαση και νομίζω πως είναι ευχαριστημένοι με τον Φελίπε (Μάσα). Είναι ένας καλός οδηγός και το έχει αποδείξει. Εγώ δεν αποτελώ εγγύηση σαν τον Φελίπε, για αυτό και δεν θα μπορούσαν να με επιλέξουν. Η ευκαιρία δεν ήρθε ποτέ", κατέληξε.

Στόχος στη νέα ομάδα του είναι να δουλέψει σκληρά για να αντικαταστήσει τον Λιούις Χάμιλτον, να πάρει καλά αποτελέσματα και να κερδίσει το πρωτάθλημα.

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, το όνομα του οποίου "παίζει" για τη Ferrari μαζί με εκείνο του τιμέιτ του στη Force India, Πολ ντι Ρέστα.

" Αφοσιώνομαι στη δουλειά μου εδώ και αυτό έχω να σας πω. Αν κάνεις καλή δουλειά, όπως είδαμε με τον Σέρχιο (Πέρες), όλα μπορούν να συμβούν. Οι δημοσιογράφοι σε στέλνουν σε διάφορες θέσεις, όμως όλα είναι υποθετικά", είπε ο Γερμανός.

Ρωτήθηκε αν είναι έτοιμος για το άλμα σε μια μεγαλύτερη ομάδα μετά τη θητεία του στη Willams και τη Force India και φυσικά ήταν η απάντηση ήταν "ναι είμαι".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ