FORMULA 1

O Πετρόβ "έφαγε" τη θέση του Τρούλι

O Πετρόβ "έφαγε" τη θέση του Τρούλι

Ο Βιτάλι Πετρόβ αντικατέστησε τον Γιάρνο Τρούλι στην Caterham. Ο Ιταλός οδηγός δεν θα βρίσκεται στη Φόρμουλα 1 για πρώτη φορά μετά το 1997.

Ο Βιτάλι Πετρόβ και η περίφημη μάνατζερ του εξέφραζαν τη σιγουριά πως ο Ρώσος οδηγός θα βρίσκεται στη Φόρμουλα 1 το 2012.

Κάτι γνώριζαν, με την Caterham να φέρεται άσχημα στον Γιάρνο Τρούλι, αντικαθιστώντας τον πολύπειρο Ιταλό με τον Πετρόβ.

Ο Πετρόβ που έμεινε χωρίς ομάδα μετά τη διετή συνεργασία του με τη Lotus δεν έκρυψε τον ενθουασιασμό του: " Αυτή είναι μια συναρπαστική ημέρα για εμένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τόνι (Φερνάντες), τον Καμαρουντίν Μεράνουν και τον SM Νασαρουντίν γιατί μου έδωσαν την ευκαιρία να οδηγήσω για μια ομάδα που έκανε το ντεμπούτο της την ίδια περίοδο με εμένα και εξελίχθηκε από μια από τις νέες ομάδες σε υπολογισίμη δύναμη για μελλοντικές διακρίσεις".

Ο Τόνι Φερνάντες χαρακτήρισε δύσκολη απόφαση την αντικατάσταση του Τρούλι και δεν είπε ψέματα. Η επιλογή έγινε " κοιτάζοντας ρεαλιστικά και στην παγκόσμια οικονομική αγορά". Ο Πετρόβ συνοδεύεται από χορηγούς, ενώ ο Τρούλι έχει στην κατοχή του μόνο αμπελώνες, καθώς είναι τρανός οινοπαραγωγός.

Ο Τρούλι έκανε το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1 το 1997 με τη μικρή ομάδα της Minardi. Αγωνίστηκε στη συνέχεια στην Prost, στην Jordan, στην Renault και στην Toyota και πήρε μια νίκη με τη Renault το 2004 στο Μονακό. Για πρώτη φορά μετά το 1970 δεν θα υπάρχει Ιταλός οδηγός στη Φόρμουλα 1.

Ο οδηγός από την Πεσκάρα που έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα μετά το σεισμό στη Λ'Άκουιλα ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στη Lotus και δήλωσε "α πό το μηδέν ξεκινήσαμε και καθιερώσαμε μια συμπαγή ομάδα. Είμαι πραγματικά υπερήφανος που υπήρξα μέλος της. Καταλαβαίνω την απόφαση της ομάδας και θέλω να ευχηθώ στην ομάδα ό,τι καλύτερο για τη νέα σεζόν".

Η απόφαση δεν θα πρέπει να ξάφνιασε τον Τρούλι, καθώς επικρατούσε έντονη φημολογία γύρω από το μέλλον του στην ομάδα και ενώ την προηγούμενη εβδομάδα στις δοκιμές της Χερέθ είχε μόλις για μια ημέρα το μονοθέσιο στη διάθεση του.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ