FORMULA 1

O Πιάστρι κυνηγά στην Ουγγαρία την πρώτη του νίκη στη F1: "Θα παλέψουμε με τον Νόρις για την πρώτη θέση"

McLaren Media Centre
Pole man Lando Norris, McLaren F1 Team, and Oscar Piastri, McLaren F1 Team, in Parc Ferme after Qualifying MCLAREN MEDIA CENTRE

Το παιδί-θαύμα της Formula 1, ο Αυστραλός Όσκαρ Πιάστρι, έφτασε στα 22 χιλιοστά από την πολ ποζίσιον του GP Ουγγαρίας, και παρότι είπε ότι θα πρέπει με τον Λάντο Νόρις να είναι “έξυπνοι” για να κρατήσουν το 1-2 για τη McLaren στον αγώνα, δήλωσε ότι θα δώσει τη μάχη του με τον Άγγλο για την πρώτη του νίκη στο σπορ.

O Πιάστρι, που κάνει πέρσι και φέτος το καλύτερο ντεμπούτο πρωτοεμφανιζόμενου οδηγού στη F1 μετά τον Λιούις Χάμιλτον το 2007, θέλει να κερδίσει αύριο στη Βουδαπέστη την πρώτη του νίκη σε GP μετά το θρίαμβό του στο περσινό Sprint του Κατάρ.

Ωστόσο, όπως είπε, γνωρίζει πολύ καλά τη σπουδαιότητα που θα έχει για τη McLaren, και για τις ελπίδες της να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα κατασκευαστών, η επιτυχία του ίδιου και του Νόρις να κρατήσουν το 1-2 της εκκίνησης -που κατέκτησαν στις σημερινές δοκιμές κατάταξης- και στον τερματισμό του αυριανού αγώνα της Βουδαπέστης.

Φυσικά θέλω να ανέβω στην πρωτοπορία, αλλά έχουμε και τα δύο αυτοκίνητα στην πρώτη σειρά της εκκίνησης”, είπε ο Αυστραλός. “Μας περιμένει ένα μεγάλο εγχείρημα, η προσπάθεια να κερδίσουμε αυτό το πρωτάθλημα ως ομάδα, και θα είμαστε έξυπνοι.

Έχουμε ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο. Δουλεύει εξαιρετικά καλά αυτό το τριήμερο. Θέλουμε να κρατήσουμε το 1-2, και θα παλέψουμε μεταξύ μας για το ποιο θα κερδίσει το 1”, πρόσθεσε ο Πιάστρι, διαμορφώνοντας μια πολύ λεπτή ισορροπία που πρέπει να χειριστεί αύριο ο διευθυντής της McLaren, Αντρέα Στέλλα, μεταξύ των δύο οδηγών της ομάδας.

Μιλώντας για την απόδοσή του στις σημερινές δοκιμές κατάταξης της Ουγγαρίας, ο Πιάστρι συμπλήρωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά όταν χάνεις [την πολ ποζίσιον] για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου σκέφτεσαι όλα εκείνα τα πράγματα που θα μπορούσες να είχες κάνει λίγο καλύτερα. Όμως είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα για την ομάδα.

Από την πλευρά μου είχα μια πολύπλοκη μέρα την Παρασκευή, οπότε ήταν καλό που επιστρέψαμε σήμερα το πρωί. Δεν ήταν εύκολες οι κατατακτήριες, με πολλές μικρές αποφάσεις σε πολύ σύντομο διάστημα. Όμως το ότι φέραμε τα δύο αυτοκίνητα στην πρώτη σειρά είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα”.

Για την ακρίβεια, αύριο η McLaren θα παρατάξει τα δύο της μονοθέσια στην πρώτη σειρά της εκκίνησης μετά το GP Βραζιλίας 2012, που ήταν η τελευταία φορά που είχε πετύχει κάτι τέτοιο - με οδηγούς τους Τζένσον Μπάτον και Λιούις Χάμιλτον, τότε.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΟΣΚΑΡ ΠΙΑΣΤΡΙ MCLAREN MCLAREN MCL38
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ