MOTORSPORTS

O Ρόμπιν Ράικονεν στα βήματα του Κίμι: "Μια κατηγορία μόνος του" στο Karting

Chris Graythen/Getty Images via AFP
Κίμι και Ρόμπιν Ράικονεν, NASCAR, 2022 CHRIS GRAYTHEN/GETTY IMAGES VIA AFP

Ο Ρόμπιν Ράικονεν, o 9χρονος γιος του πρωταθλητή της Formula 1 του 2007 Κίμι Ράικονεν, ξεκινά με εντυπωσιακά βήματα την ανέλιξή του στο μότορσπορ - και το τελευταίο από αυτά ήταν η απόλυτη κυριαρχία του στον τελευταίο διπλό αγώνα Kart του Rotax Max Challenge Ελβετίας.

Ο Ρόμπιν Ράικονεν εξελίσσεται με ταχύ ρυθμό, στα βήματα του Κίμι -του τελευταίου πρωταθλητή της F1 με τη Ferrari, το μακρινό 2007-, ως το εν δυνάμει νέο μεγάλο ανερχόμενο ταλέντο του διεθνούς μότορσπορ.

Μετά την αποχώρησή του από τη F1, στο τέλος του 2021, ο Κίμι αφοσιώνεται στην αγωνιστική καριέρα του Ρόμπιν - παράλληλα με ορισμένες ακόμη υποχρεώσεις, κυρίως συμβουλευτικού χαρακτήρα, στην εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ και στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Zeekr.

Στον τελευταίο αγώνα του Rotax Max Challenge Ελβετίας, ο Ρόμπιν σκόραρε με επιβλητικό τρόπο δύο νίκες -από μία κάθε μέρα, το περασμένο Σαββατοκύριακο- στην πίστα της Φραντσιακόρτα, που περιλαμβάνεται στο θεσμό παρότι βρίσκεται επί ιταλικού εδάφους (κοντά στη Μπρέσια).

Παρόντες στην πίστα, πέραν του Κίμι και της συζύγου του Μίντου, ήταν και ο πρώην διευθυντής της Scuderia Ferrari (την περίοδο 2015-’18) Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, όπως και το πρώην διοικητικό στέλεχος της ομάδας του Μαρανέλο, Τζίνο Ροζάτο.

Ο Ροζάτο είναι επίσης ο νονός του Ρόμπιν, και σχολιάζοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την εμφάνιση του Ράικονεν Τζούνιορ έγραψε πως “έτρεχε σε μια κατηγορία μόνος του, τι αγώνας!”.

Πέραν του αγώνα αυτού, όταν αρχές της φετινής χρονιάς ο Ρόμπιν Ράικονεν είχε περάσει μία ημέρα στον προσομοιωτή της Ferrari F1 στο Μαρανέλο, ο Κίμι είχε πει: “Ο Ρόμπιν λάτρεψε την αίσθηση της αληθινής ταχύτητας του προσομοιωτή, και σίγουρα ήταν μια καλή προετοιμασία για τη σεζόν που αρχίζει.

Είχα την ευκαιρία και εγώ να δοκιμάσω τους προσομοιωτές, και εντυπωσιάστηκα από την ακρίβεια και την αίσθησή τους. Ήμουν λίγο ταχύτερος [από τον Ρόμπιν], αλλά όχι πολύ, το παιδί είναι γρήγορο”!

Ο Ρόμπιν Ράικονεν οδηγεί στο Karting με την ομάδα της CRG, με την οποία έκαναν ορισμένα από τα πρώτα τους βήματα και οι Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν. Όμως, το ‘ταξίδι’ από εκεί μέχρι τη F1 είναι πολύ μεγάλο, σύμφωνα με τον Μίκα Σάλο.

Ο Φινλανδός, πρώην οδηγός της F1 και αντικαταστάτης του Μίκαελ Σουμάχερ στη Ferrari στους αγώνες που ο Γερμανός έχασε λόγω του τραυματισμού του το 1999, είπε σχετικά: “Πρέπει να θυμόμαστε ότι [ο Ρόμπιν] είναι ακόμα παιδί και είναι πρώιμο να σκεφτόμαστε τι θα γίνει στο μέλλον.

Έχω υπολογίσει πως όλο το ταξίδι από τα Kart στη F1 κοστίζει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Ξέρουμε ότι ο Κίμι έχει χρήματα, αλλά και επίσης πολύ ισχυρές διασυνδέσεις και εξαιρετική φήμη”, κατέληξε ο Σάλο.

TAGS MOTORSPORTS ΚΙΜΙ ΡΑΪΚΟΝΕΝ KARTING
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ