WRC

Ο Ροβάνπερα στη θέση του τραυματία Οζιέ στο Ράλι Πολωνίας

Toyota Gazoo Racing Media
Κάλε Ροβάνπερα, Toyota Gazoo Racing TOYOTA GAZOO RACING MEDIA

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ και ο συνοδηγός του Βινσέν Λαντέ δεν υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς στο χθεσινό τους (25/06) ατύχημα στις αναγνωρίσεις του Ράλι Πολωνίας, όμως δεν θα αγωνιστούν στον 7ο φετινό αγώνα του WRC. Τις θέσεις τους στο Toyota Yaris Rally1 θα πάρουν ο πρωταθλητής Κάλε Ροβάνπερα με το συνοδηγό του Γιόνε Χάλτουνεν.

Μετά τη σύγκρουσή τους με πολιτικό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων της Ειδικής Διαδρομής 10/14, Goldap, οι Οζιέ-Λαντέ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, μαζί με τους δύο επιβάτες και του άλλου οχήματος που ενεπλάκη στο συμβάν.

Η Toyota επιβεβαίωσε ότι και οι τέσσερις επιβάτες των δύο αυτοκινήτων απέφυγαν τα χειρότερα, όπως έδειξαν οι ακτινογραφίες στις οποίες υπεβλήθησαν, καθώς και ότι ο ελαφρύς τραυματισμός του Οζιέ δεν του επιτρέπει να λάβει μέρος στο Ράλι Πολωνίας, 7ο γύρο του φετινού WRC, που ξεκινά την Παρασκευή (28/06).

Παρότι ο Λαντέ πήρε εξιτήριο, ο Οζιέ παρέμεινε υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο το χθεσινό βράδυ και σήμερα (26/06) το πρωί πήρε εξιτήριο, και πέταξε για τη Γαλλία.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, η Toyota Gazoo Racing αποφάσισε να καλέσει τον Κάλε Ροβάνπερα για να αντικαταστήσει τον Σεμπαστιάν Οζιέ στο επερχόμενο Ράλι Πολωνίας. Θυμίζουμε ότι ο πρωταθλητής κάνει λίγους και επιλεγμένους αγώνες φέτος.

Οι αγωνοδίκες έκαναν δεκτό το αίτημα της Toyota για τον Φινλανδό, κι έτσι ο Ροβάνπερα και ο συνοδηγός του Γιόνε Χάλτουνεν θα καθίσουν στα μπάκετ του Yaris Rally1 που προοριζόταν για τους Γάλλους. Στο φινλανδικό δίδυμο δόθηκαν χρόνοι εκτός του προγράμματος για να καλύψουν τις αναγνωρίσεις των Ειδικών.

Η Toyota GR ανέφερε ότι οι Ροβάνπερα και Χάλτουνεν “στάθηκαν στο ύψος της πρόκλησης και έδειξαν το σπουδαίο πνεύμα που επικρατεί στην ομάδα μας”. Για τον Ροβάνπερα αυτός θα είναι ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς, μετά τις συμμετοχές του στη Σουηδία, στην Κένυα και στην Πορτογαλία. Από αυτούς τους τρεις αγώνες κέρδισε τον αφρικανικό, το φετινό Ράλι Σαφάρι.

Απολαμβάνοντας τη ζωή του φέτος μακριά από την πίεση του πρωταθλητισμού, ο Κάλε Ροβάνπερα πριν από λίγες μέρες έκανε το ντεμπούτο του στους αγώνες πίστας, συμμετέχοντας στο θεσμό του Porsche Carrera Cup των Κάτω Χωρών στο Ζάντβουρτ της Ολλανδίας. Τερμάτισε στην 4η και 5η θέση στους δύο αγώνες.

TAGS WRC WRC 2024 TOYOTA WRC ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΟΖΙΕ ΡΑΛΙ ΠΟΛΩΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ