FORMULA 1

O Σάινθ κινδυνεύει και με ποινή, διότι διέσχισε την πίστα μετά το ατύχημά του -Δείτε το VIDEO

Mohd Rasfan/Pool Photo via AP
Ferrari driver Carlos Sainz of Spain leaves after he crashed into the track wall during the qualifying session of the Singapore Formula One Grand Prix at the Marina Bay Street Circuit, in Singapore, Saturday, Sept. 21, 2024. MOHD RASFAN/POOL PHOTO VIA AP

Σαν να μην έφτανε στον Κάρλος Σάινθ το ατύχημά του στο ξεκίνημα του Q3, που τον άφησε στην 10η θέση της εκκίνησης για το GP Σιγκαπούρης, ο Ισπανός κλήθηκε και από τους αγωνοδίκες διότι διέσχισε πεζός την πίστα πριν επιστρέψουν όλα τα μονοθέσια στα πιτς.

Ο Ισπανός έχασε τον έλεγχο της Ferrari SF-24 στην τελευταία στροφή του σιρκουί της Μαρίνα Μπέι, καθώς ετοιμαζόταν να ξεκινήσει τον πρώτο του γρήγορο γύρο στις δοκιμές κατάταξης του 18ου φετινού αγωνιστικού τριημέρου της Formula 1.

Στη συνέχεια, προσέκρουσε με την ουρά του μονοθεσίου στη μπαριέρα και όταν έγινε σαφές ότι η ζημιά ήταν πολύ σημαντική για να μπορέσει να συνεχίσει, βγήκε από το κόκπιτ. Οι αγωνοδίκες μόλις είχαν μετατρέψει τις αρχικές κίτρινες σημαίες σε κόκκινες, που σήμαιναν τη διακοπή της διαδικασίας και την επιστροφή των υπόλοιπων μονοθεσίων στα πιτς.

Βγαίνοντας από τη Ferrari, όμως, ο Σάινθ διέσχισε την πίστα με τα πόδια, καθώς ακριβώς απέναντι από το σημείο του ατυχήματος βρισκόταν η είσοδος των πιτς. Δεδομένου ότι η πίστα ήταν ακόμα σε κατάσταση “live”, δηλαδή κλειστή για κάθε πεζό, ο Σάινθ κλήθηκε στους αγωνοδίκες στις 23:00 τοπική ώρα (18:00 Ελλάδας) για ακρόαση.

Η ακροαματική διαδικασία ωστόσο δεν αφορά μόνο στο συγκεκριμένο συμβάν (με την παραβίαση του άρθρου 26.7 b των κανονισμών) αλλά και σε ένα συμβάν που είχε νωρίτερα, στο Q1, όταν είχε έξοδο στη δεύτερη στροφή της πίστας και αντιμετωπίζει την κατηγορία ότι δεν επέστρεψε στην πίστα με ασφαλή τρόπο.

Θυμίζουμε ότι κάτι αντίστοιχο -τη διάσχιση της πίστας με τα πόδια- είχε κάνει και ο Λιούις Χάμιλτον στο GP του Κατάρ 2023, μετά τη σύγκρουσή του με τον Τζορτζ Ράσελ στην πρώτη στροφή του αγώνα, και η ποινή που του επεβλήθη ήταν 50.000 ευρώ - αλλά εντέλει ο Βρετανός κατέβαλε τα μισά, με την προειδοποίηση καταβολής και των υπολοίπων σε περίπτωση νέου παραπτώματος.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ SCUDERIA FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ