FORMULA 1

Ο τίτλος και η πρώτη αφίσα της ταινίας του Μπραντ Πιτ για τη Formula 1

Ο Μπραντ Πιτ σα γυρίσματα της νέας ταινίας του Χόλιγουντ που εκτυλίσσεται στη Formula 1
Ο Μπραντ Πιτ σα γυρίσματα της νέας ταινίας του Χόλιγουντ που εκτυλίσσεται στη Formula 1 AP IMAGES

Η κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ που εκτυλίσσεται στην πραγματική Formula 1, σε γυρίσματα σε μια σειρά από GP της φετινής σεζόν, θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2025 στην πλατφόρμα της Apple και θα έχει τη λιτή ονομασία “F1”.

Το πρώτο teaser Video της ταινίας θα αποκαλυφθεί αύριο (7/07) στο πλαίσιο του φετινού GP Βρετανίας, αλλά ήδη η Apple επιβεβαίωσε ότι η ονομασία της θα είναι “F1” και δημοσίευσε την πρώτη αφίσα της.

Η Apple συνεργάζεται στενά με τη Liberty Media, κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων της F1, και με τη Warner Bros. Pictures για την παραγωγή και παγκόσμια διανομή της ταινίας. Τα γυρίσματά της γίνονται στον αληθινό κόσμο της Formula 1, στο παρασκήνιο πολλών εκ των φετινών αγώνων.

Το σενάριο της ταινίας αφορά σε έναν βετεράνο οδηγό της F1, που υποδύεται ο Μπραντ Πιτ, ο οποίος επιστρέφει στην ενεργό δράση για να αγωνιστεί με την ομάδα APXGP δίπλα στον νεαρό πρωτοεμφανιζόμενο οδηγό που ενσαρκώνει ο Ντέιμσον Ίντρις. Στο καστ περιλαμβάνονται επίσης και οι Χαβιέ Μπαρδέμ, Κέρι Κόντον, Σάρα Νάιλς και άλλοι.

Συμβολή στο σενάριο, με κύριο σκοπό να μην υπάρχει τίποτα μη-αληθοφανές, έχει και ο επτάκις πρωταθλητής της F1 Λιούις Χάμιλτον - ο οποίος είναι επίσης και συμπαραγωγός της ταινίας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζόζεφ Κοζίνσκι (του 'Top Gun: Maverick') και παραγωγός είναι ο Τζέρι Μπρουκχάιμερ.

Η ταινία καθυστέρησε σημαντικά με την περσινή απεργία των σεναριογράφων του Χόλιγουντ, αλλά όπως ανακοίνωσε η Apple θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 25 Ιουλίου 2025.

Το συνεργείο παραγωγής και οι ηθοποιοί της ταινίας βρίσκονται αυτό το τριήμερο στο Σίλβερστοουν, στο πλαίσιο του 12ου φετινού GP της Formula 1, ενώ έχουν προγραμματίσει επίσης γυρίσματα και στους αγώνες της Ουγγαρίας, του Βελγίου, του Μεξικού, του Λας Βέγκας και του Άμπου Ντάμπι στο δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς.

TAGS FORMULA 1 F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ