FORMULA 1

Ο Βασέρ δεν φοβάται τη συνύπαρξη Χάμιλτον-Λεκλέρ στη Ferrari το 2025

AP Photo/Darko Bandic
Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco, second left, speaks with Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain as they arrive for the Formula One Bahrain Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Saturday, March 2, 2024. AP PHOTO/DARKO BANDIC

Ο διευθυντής της Scuderia Ferrari Φρεντ Βασέρ δήλωσε πως δεν περιμένει να υπάρξουν προβλήματα για την ιταλική ομάδα από τη συνύπαρξη δύο “ηγετικών” οδηγών στο γκαράζ της το 2025, με την άφιξη του Λιούις Χάμιλτον δίπλα στον Σαρλ Λεκλέρ. “Προτιμώ δύο δυνατούς οδηγούς”, είπε ο Γάλλος.

Ένα μεγάλο ποσοστό του ενδιαφέροντος στη Formula 1 εξακολουθεί να κινείται στην τροχιά της μετακίνησης του Λιούις Χάμιλτον από τη Mercedes F1 στη Scuderia Ferrari το 2025, τέσσερις μήνες μετά την ανακοίνωση μιας από τις πιο απρόσμενες και συνταρακτικές μεταγραφές της ιστορίας του σπορ.

Ο Φρεντ Βασέρ “βομβαρδίζεται” διαρκώς με ερωτήσεις σχετικά με την άφιξη του Βρετανού στο Μαρανέλο, σε έξι μήνες, και τώρα μία από αυτές -μετά το θρίαμβο του Σαρλ Λεκλέρ στο GP του Μονακό- είχε να κάνει με το πώς ο Γάλλος διοικητής της Scuderia φαντάζεται τη συνύπαρξη των Λεκλέρ και Χάμιλτον στην ομάδα του χρόνου.

Ο Βασέρ συνεχίζει την τακτική του προκατόχου του, Ματία Μπινότο, να μην δίνει το χρίσμα σε έναν εκ των δύο οδηγών της ομάδας - και άφησε να εννοηθεί ότι το ίδιο θα ισχύει μεταξύ των Λεκλέρ και Χάμιλτον και το 2025.

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Ο διευθυντής της Scuderia Ferrari, Φρεντ Βασέρ, στο GP του Μαϊάμι 2024 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Όμως, η συνύπαρξη δύο πιλότων που έχουν την υπόσταση του οδηγού-ηγέτη στην ίδια ομάδα, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τη Ferrari, μοιάζει σαν μια βραδυφλεγής “βόμβα”. Ο Βασέρ δεν πιστεύει ότι πρόκειται για τέτοια, και λέει ότι το δίδυμο Λεκλέρ-Χάμιλτον θα είναι καλό για τη Ferrari και για τη βαθμολογική της συγκομιδή.

Θα έχουμε διπλό όφελος ως ομάδα· θα σκοράρουμε περισσότερους βαθμούς με δύο οδηγούς παρά με έναν οδηγό και μισό”, είπε ο Γάλλος. “Είναι μια θετική κίνηση από άποψη απόδοσης. Εν μέρει τα αποτελέσματά μας σήμερα οφείλονται στην παρεμφερή δυναμική που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Σαρλ και του Κάρλος.

Όταν ένας εκ των δύο βρίσκεται ένα βήμα πιο πίσω, ο άλλος είναι εκεί για να πάρει τους βαθμούς και να ξυπνήσει τον team-mate του. Είμαι ειλικρινά πεπεισμένος ότι προτιμώ δύο δυνατούς οδηγούς. Πιστεύω ότι η δυναμική για την ομάδα να σκοράρει περισσότερους βαθμούς είναι υψηλότερη με αυτό τον τρόπο”, πρόσθεσε ο Φρεντ Βασέρ.

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Κάρλος Σάινθ, Scuderia Ferrari, GP Κίνας 2024 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Κι έπειτα έπλεξε το εγκώμιο του Κάρλος Σάινθ, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει από την 1η Φεβρουαρίου 2024 τα νέα ότι το 2025 δεν θα είναι οδηγός της Ferrari: Πιστεύω ότι έχει ακριβώς την ίδια νοοτροπία που είχε και όταν παρουσιάσαμε το αυτοκίνητο το Φεβρουάριο. Ξέρει την κατάσταση· ξέρει ότι θα χωρίσουν οι δρόμοι μας στο τέλος της σεζόν. Είναι ένας επαγγελματίας.

Η πρώτη του αντίδραση το Φεβρουάριο ήταν να μου πει ‘εντάξει Φρεντ, είναι μια δύσκολη απόφαση, ας πιέζουμε μέχρι την τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου της σεζόν’. Είναι ο απόλυτος επαγγελματίας, απόλυτα αφοσιωμένος, και κάνει σπουδαία δουλειά. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συνεχιστεί έτσι μέχρι και το τέλος του 2024. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον Κάρλος”, κατέληξε ο Βασέρ.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 SCUDERIA FERRARI ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ ΦΡΕΝΤ ΒΑΣΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ