FORMULA 1

Oδηγός χωρίς δίπλωμα

Oδηγός χωρίς δίπλωμα
Νέλσον Πικέ

Οι βραζιλιάνικες αρχές αφαίρεσαν από τον τρις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, Νέλσον Πικέ το δίπλωμα οδήγησης

Ο τρις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Βραζιλιάνος Νέλσον Πικέ κάθισε ξανά στο θρανίο για να μάθει τους κανόνες της ασφαλούς οδήγησης και βέβαια να ξαναπάρει κάποτε το δίπλωμα του!
Ναι, οι αρχές αφαίρεσαν από τον άλλοτε οδηγό της Williams το δίπλωμα οδήγησης, μιας και ο Πικέ έχει την κακιά συνήθεια να τρέχει στην άσφαλτο και να παρκάρει τη BMW του σε σημεία που απαγορεύεται.

Οι κλήσεις σχημάτισαν "λόφο", ο Πικέ και η τελευταία σύζυγος του, Βίβιαν ενημερώθηκαν ότι εφόσον δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης, τότε θα χάσουν το δίπλωμα τους.

Ο μάνατζερ του Πικέ κάλεσε τον μεγαλύτερο τηλεοπτικό της Βραζιλιάς (Ο Globo TV) για να τραβήξει πλάνα του διάσημου ζευγαριού σε μαθήματα οδήγησης. Με μία εβδομάδα στα θρανία και ένα γραπτό τεστ, ο Πικέ και η σύζυγος του θα ξαναπάρουν το δίπλωμα τους.

" Πρέπει να πληρώνουμε για τα λάθη μας. Το πρόβλημα μου δεν είναι μόνο το ότι τρέχω στον δρόμο. Μου έχουν κόψει κλήσεις για πολλούς λόγους", ανέφερε ο πάντοτε επικοινωνικός Βραζιλιάνος.

Ο 54χρονος λατρεύει την ταχύτητα. Πιλοτάρει αεροπλάνο, μέχρι και δικά του άλογα είχε, τα οποία συμμετείχαν σε αγώνες υπερπήδησης εμποδίων με αναβάτη τον μετέπειτα σύζυγο της Αθηνάς Ωνάση, Αλβάρο Μιράντα Νέτο.

Κατέκτησε τρεις παγκόσμιους τίτλους (1981, 1983, 1987) και στη συνέχεια σταδιοδρόμησε στα Indycars, πριν ένα σοβαρό ατύχημα διακόψει την καριέρα του. Παρά τη σπουδαία καριέρα του, οι συμπατριώτες του τον θεωρούν πολύ κατώτερο του Άιρτον Σένα.

Ο μεγαλύτερος γιος του, Νέλσον Πικέ Τζούνιορ ή Νελσίνιο προσπαθεί να ακολουθήσει τα βήματα του και ήδη έχει πιάσει δουλειά στην F1, ως test driver στη Renault, χάρη στις γνωριμίες του διάσημου πατέρα του.












TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ