FORMULA 1

Οι 5 καλύτεροι οδηγοί της ιστορίας της F1 κατά τον Μαξ Φερστάπεν

Red Bull Content Pool
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 28: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Second placed Fernando Alonso of Spain and Aston Martin F1 Team talk in parc ferme during the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 28, 2023 in Monte-Carlo, Monaco. RED BULL CONTENT POOL

Ο Μαξ Φερστάπεν πιθανότατα θα είναι και εκείνος στα χείλη πολλών που θα αναφέρονται στο μέλλον στους 5 καλύτερους οδηγούς της ιστορίας της Formula 1, αλλά ο Ολλανδός άφησε ταπεινά έξω τον εαυτό του όταν ρωτήθηκε για τους πέντε που ο ίδιος ξεχωρίζει.

Μετά από την 60ή του νίκη στη F1, την περασμένη Κυριακή στο GP του Καναδά, ο Φερστάπεν είναι ο τρίτος στη λίστα των οδηγών με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία - πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον (103) και τον Μίκαελ Σουμάχερ (91).

Ο Ολλανδός μόλις το 2021 απέκτησε ένα μονοθέσιο ανταγωνιστικό για να μπορεί να κερδίζει στην κορυφή του σπορ: ενδεικτικό είναι ότι στο τέλος του 2020 είχε μόλις 10 νίκες. Βεβαίως, τα επόμενα δύο χρόνια οι Red Bull του ήταν εκτός συναγωνισμού, επιτρέποντάς του να φτάσει σε τριάμισι χρόνια τις 60 νίκες και να διεκδικεί φέτος το τέταρτο διαδοχικό του παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Σε ερώτηση του καναλιού DAZN για τους πέντε οδηγούς που ο ίδιος θεωρεί τους καλύτερους όλων των εποχών, λοιπόν, ο Ολλανδός αρχικά απάντησε πως “όποιος και να διαλέξω, θα υπάρξουν σχόλια και πολλοί που δεν θα συμφωνήσουν”.

Βεβαίως, αυτό ποτέ δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τον 26χρονο, προκειμένου να εκφράσει την άποψή του, και συνέχισε: “Θα διάλεγα τον Μίκαελ [Σουμάχερ]. Πιθανότατα τον Άιρτον [Σένα], τον Φερνάντο [Αλόνσο], τον Λιούις [Χάμιλτον] και τον [Χουάν Μανουέλ] Φάντζιο”.

Από τους πέντε παραπάνω οι δύο είναι σύγχρονοι του ίδιου του Φερστάπεν. Ποτέ δεν έκρυψε, ο Ολλανδός, την εκτίμησή του για τον Αλόνσο, όμως το γεγονός ότι συμπεριέλαβε και τον Χάμιλτον στους κορυφαίους όλων των εποχών δείχνει ότι πλέον η μεταξύ τους σφοδρή αντιπαλότητα του 2021 ανήκει πλέον για τα καλά στο παρελθόν.

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ