FORMULA 1

Οι Πικέ νίκησαν την Renault

Οι Πικέ νίκησαν την Renault

Η Renault έκανε το λάθος να συκοφαντήσει τους Νέλσον και Νελσίνιο Πικέ στην περιβόητη υπόθεση "crashgate" και πλέον καλείται να τους αποζημιώσει.

Το 2009, ο Νέλσον Πικέ τζούνιορ αποκάλυψε ότι του είχε ζητηθεί στο Grand Prix της Σιγκαπούρης το 2008 να προκαλέσει εσκεμμένο ατύχημα, ώστε να επωφεληθεί ο τότε teammate του, Φερνάντο Αλόνσο.

Η Renault τότε είχε κατηγορήσει πατέρα και γιο ότι ψεύδονται και πώς οι αποκαλύψεις τους έχουν σκοπό να αμαυρώσουν τη φήμη τω ν αφεντικών της ομάδας.

Από τότε οι δύο Βραζιλιάνοι, νευριασμένοι, από το ότι η γαλλική ομάδα τους συκοφάντησε κίνησε κάθε νόμιμη διαδικασία ώστε να φτάσει στη δικαίωση. Κατά την ακρόαση της στο δικαστήριο η Renault παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος απέναντι στους Πικέ και συμφώνησε να καλύψει τα έξοδα του δικαστηρίου, να καταβάλει σημαντικές αποζημιώσεις στους δύο άντρες, ενώ είναι υποχρεωμένη πλέον να μην επαναλάβει παρόμοια σχόλια στο μέλλον.

Σε ανακοίνωσή του ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Πικέ, Ντομινίκ Κρόσλεϊ, αναφέρει μεταξύ άλλων: " Σήμερα (7/11) η ομάδα της Formula 1της Renault απολογήθηκε στο ανώτατο δικαστήριο για τη δυσφήμηση των δύο πελατών μου, Νέλσον και Νελσίνιο Πικέ.

Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη και όχι το τέλος ενός μακρινού ταξιδιού που κάνουν οι πελάτες μου για να διορθώσουν κάποια λάθη τα οποία πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του περσινού σκανδάλου crashgate. Η Renault τους φέρθηκε απαράδεκτα όταν τόλμησαν να αποκαλύψουν το σκάνδαλο στο κυβερνητικό σώμα ενώ ο Νελσίνιο είχε πληγεί τρομερά παρά τη σύντομη καριέρα του στη Formula 1".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ