24H LE MANS

Παρακαταθήκη για το μέλλον η επίδοση της Peugeot στο Λε Μαν

Peugeot @ 24h Le Mans 2023
Peugeot @ 24h Le Mans 2023 PEUGEOT SPORT

Μετά από ένα ιδιαίτερα έντονο 24ωρο δράσης μέσα στην πίστα, τα δύο πρωτότυπα Peugeot 9x8 της αγωνιστικής ομάδας Peugeot TotalEnergies, πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού.

Από μόνο του αυτό αποτελεί επίτευγμα για ένα ολοκαίνουργιο αγωνιστικό αυτοκίνητο της κορυφαίας κατηγορίας. Το ότι όμως αμφότερα τα αγωνιστικά τερμάτισαν “ψηλά” αποτελεί την καλύτερη απόδειξη πως η προσπάθεια της Peugeot για επάνοδο στις διακρίσεις, βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι.

Peugeot @ 24h Le Mans 2023
Peugeot @ 24h Le Mans 2023 PEUGEOT SPORT

Μπροστά από περισσότερους των 300.000 θεατών, η ομάδα Peugeot TotalEnergies “είδε” τα πρωτότυπα 9x8 να τερματίζουν στις θέσεις 8 και 12 της γενικής κατάταξης. Είναι χαρακτηριστικό επίσης και το γεγονός πως μέχρι τις πρώτες νυχτερινές ώρες του αγώνα, τα πρωτότυπα της Γαλλικής εταιρείας είχαν τα ηνία του αγώνα.

Ο Πολ Ντι Ρέστα στο τιμόνι του Peugeot 9x8με το νούμερο 93 και ο Nίκο Μίλερ με το 94, ξεκίνησαν τον αγώνα, δείχνοντας από την αρχή πως έχουν το ρυθμό και την ταχύτητα που χρειάζεται για να πρωταγωνιστήσουν. Τα δύο Peugeot 9x8 ήταν μονίμως επαφή με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές, διαχειριζόμενα με επιτυχία τις διαδικασίες των αυτοκινήτων ασφαλείας.

Peugeot @ 24h Le Mans 2023
Peugeot @ 24h Le Mans 2023 PEUGEOT SPORT

Το 9x8 με το νούμερο 93 βγήκε εκτός πίστας στο τέλος του απογεύματος του Σαββάτου και έπεσε πίσω στην κατάταξη μετά από 6 ώρες αγώνα. Τις επόμενες ώρες, μια τολμηρή στρατηγική της ομάδας, σε συνδυασμό με τα δυναμικά χαρακτηριστικά του 9x8 και τις ικανότητες των οδηγών, επέτρεψαν στο Peugeot 9x8 με το νούμερο 94 τον πολύπειρο Λόϊκ Ντιβάλ πίσω από το τιμόνι, να τεθεί επικεφαλής του αγώνα.

Στη θέση αυτή έμεινε για περισσότερες από 4 ώρες χάρη και στις προσπάθειες των Νίκο Μίλερ και Γκουστάβο Μενέζες. Ο τελευταίος δυστυχώς είχε μια έξοδο μετά από 11 ώρες αγώνα, αναγκάζοντας την ομάδα να το κρατήσει στα πιτς για περίπου 20 λεπτά προκειμένου να αποκαταστήσει τις βλάβες που προκλήθηκαν από την επαφή με τις μπαριέρες.

Peugeot @ 24h Le Mans 2023
Peugeot @ 24h Le Mans 2023 PEUGEOT SPORT

Εν τω μεταξύ, το έτερο 9x8 με το νούμερο 93, με οδηγούς τους Ζαν-Έρικ Βερν, Μίκελ Τζένσεν και Πολ Ντι Ρέστα, έφτανε στα μισά του αγώνα να είναι στην 6η θέση της κατάταξης. Εν τέλει και μετά από κάποιες μικρές διακυμάνσεις στην κατάταξη, ο Πολ Ντι Ρέστα και ο Νίκο Μίλερ διέσχισαν τη γραμμή του τερματισμού του 24ωρου αγώνα στο Le Mans, δίπλα δίπλα.

Peugeot @ 24h Le Mans 2023
Peugeot @ 24h Le Mans 2023 PEUGEOT SPORT

Μάλιστα, αυτό συνέβη υπό τα βλέμματα της CEO της Peugeot, Λίντα Τζάκσον και του CEO του Ομίλου Stellantis, Κάρλος Ταβάρες, που έδωσαν το παρόν για να υποστηρίξουν την ομάδα κατά τη διάρκεια αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Το Peugeot 9x8 θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε λίγες εβδομάδες, στη Μόντσα για τον 5ο γύρο του FIA WEC.

TAGS 24H LE MANS PEUGEOT STELLANTIS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ