FORMULA 1

Παρουσιάστηκε το νέο μονοθέσιο της McLaren

Παρουσιάστηκε το νέο μονοθέσιο της McLaren
μονοθεσιο χαμιλτον κοβαλαινεν

Η McLaren παρουσίασε την Δευτέρα (7/1) το νέο της μονοθέσιο της με την ονομάσια MP4-23 (vid)!

Οι ιθύνοντες της McLaren προτίμησαν να παρουσιάσουν στην έδρα της Mercedes Benz στην Στουτγκάρδη, μια ημέρα μετά την παρουσίαση της F2008, το μονοθέσιο της για το 2008.
Η κατασκευή της MP4-23 ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο κέντρο τεχνολογίας της ομάδας, στις Ηνωμένες Πολιτείες και μεταφέρθηκε 1000 χιλιόμετρα οδικώς, μέχρι το μουσείο της Mercedes στην Στουτγκάρδη, όπου παρουσιάστηκε μπροστά στα μάτια 700 υπαλλήλων της Γερμανικής εταιρίας.

Στην παρουσίαση έδωσαν το παρών όπως είναι είναι φυσικό ο Λιούις Χάμιλτον που γιορτάζε τα23 χρόνια του, ο Χέικι Κοβαλάινεν, αλλά και οι δύο οδηγοί δοκιμών Πέδρο Ντε Λα Ρόσα και Γκάρι Πάφετ.

Τα πλάγια μέρη του νέου μονοθεσίου είναι "τυλιγμένα" προς το εσωτερικό και δίνουν μια πιο "μαζεμένη" εικόνα σοτο εξωτερικό, ενώ όπως και στην F2008 έτσι και στο MP4-23 το μεταξόνιο είναι μακρύτερο, λόγω των νέων κανονισμών της FIA, που απαγορεύουν την χρήση traction control και άλλων ηλεκτρονικών βοηθημάτων.

Οι οπτικές διαφορές δεν είναι σημαντικές απλά στην ουσία έχει σχεδιαστεί καλύτερα η πλειοψηφία των αεροδυναμικών βοηθημάτων του μονοθεσίου.

Η κατασκευή του νέου μονοθεσίου της McLaren, ξεκίνησε το περασμένο Μάρτιο, ενώ εργάστηκαν 150 μηχανικοί πάνω στο project.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της McLaren, Ρον Ντένις υπογράμμισε για την νέα σεζόν: "Είναι μια χρονιά που θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Δεν σπαταλάμε καθόλου χρόνο για να σκεφτόμαστε το παρελθόν. Είμαστε όλοι προσηλωμένοι στην παραγωγή ενός ανταγωνιστικού μονοθεσίου, ενό μονοθεσίου που θα μπορεί να εξελίσσεται συνεχώς και θα εμφανιστεί εντελώς διαφορετικό στο πρώτο γκραν πρι".

Αναφερόμενος στον Λιούις Χάμιλτον και το γεγονός πως θα έχει στο μονοθέσιο του τον αριθμό "23", ο Ρον Ντένις σχολίασε: "Σήμερα ο Χάμιλτον έχει τα γενέθλια του και είναι σύμπτωση πως είναι 23 χρονών, το νέο μονοθέσιο είναι το MP4-23 και ο αριθμός με τον οποίον θα τρέχει θα είναι το "23".

Απ' την πλευρά του ο πρώτος οδηγός της McLaren, Λιούις Χάμιλτον, που έκλεισε το 23 έτος της ηλικίας του, σχολίασε χιουμοριστικά για την μηχανή: "Είναι το πιο σπέσιαλ δώρο που θα επιθυμούσα".

Δείτε το νέο μονοθέσιο της McLaren




















TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ