FORMULA 1

Πιάστρι: "Ο γύρος του Φερστάπεν μας επανέφερε όλους στην πραγματικότητα"

Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 29: Sprint winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing talks with Second placed Oscar Piastri of Australia and McLaren in parc ferme during the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 29, 2024 in Spielberg, Austria. MARK THOMPSON / GETTY IMAGES / RED BULL CONTENT POOL

Στη δεύτερη μικρότερη πίστα του πρωταθλήματος της Formula 1, στο Red Bull Ring της Αυστρίας, η διαφορά των 0,4'' που ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε την πολ ποζίσιον από τη McLaren του Λάντο Νόρις έδειξε ότι ο Ολλανδός “είναι σε μια κατηγορία από μόνος του”, σύμφωνα με τον Βρετανό.

Μέχρι τις σημερινές δοκιμές κατάταξης του GP Αυστρίας, 11ου φετινού αγώνα της F1, οι Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από τη Red Bull RB20 του Μαξ Φερστάπεν τόσο στις κατατακτήριες όσο και στον ίδιο το σημερινό αγώνα Sprint.

Όμως, όλα άλλαξαν στις δοκιμές κατάταξης του αυριανού κυρίως GP της Αυστρίας, τις οποίες ο πρωταθλητής κέρδισε με την τεράστια διαφορά των 4 δεκάτων του δευτερολεπτου. Ο Μαξ εμφάνισε αυτή την ταχύτητα για πρώτη φορά στο Q2, και ο Πιάστρι παραδέχθηκε ότι σοκαρίστηκε λίγο όταν είδε αυτόν το χρόνο του Ολλανδού.

Λιγάκι ναι” είπε ο Αυστραλός, “ο γύρος του στο Q2 μας επανέφερε όλους στην πραγματικότητα. Και ήταν σε θέση να τον επαναλάβει και στο Q3. Η διαφορά φάνηκε λίγο μεγαλύτερη στις δοκιμές κατάταξης για κάποιον λόγο, και ξεκάθαρα [η Red Bull] παραμένει η κορυφαία δύναμη.

Ο Μαξ έδειξε να είναι ένα βήμα μπροστά από όλους. Αλλά φαίνεται ότι είναι πολύ στενά τα πράγματα ανάμεσα σε εμάς, στη Mercedes και στη Ferrari, θα έλεγα”, συμπλήρωσε ο Πιάστρι.

AP Photo/Christian Bruna
Ο Όσκαρ Πιάστρι με τη McLaren MCL38 στο πλαίσιο του GP Αυστρίας 2024 AP PHOTO/CHRISTIAN BRUNA

Ο Νόρις συμφώνησε με τον ομόλογό του: “Ήταν καλές οι κατατακτήριες για εμάς, νομίζω ότι ήταν το καλύτερο που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει, ο Μαξ ήταν σε μια κατηγορία από μόνος του και ξεκάθαρα ταχύτερος σε σχέση με εμάς.

Είμαι χαρούμενος, οι συνθήκες ήταν λίγο πιο δύσκολες από χθες για να γράψουμε τους γύρους και να τους τελειοποιήσουμε, αλλά όταν πήγαν αρκετά καλά και θα το δεχθώ. Είναι δύσκολο να βλέπεις της διαφορά που είχε σήμερα, είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να δώσουμε πολλά [στον αγώνα].

Θα χρειαστούμε το κάτι παραπάνω για να κερδίσουμε το ρυθμό που θα έχουν οι Red Bull, οπότε θα προσπαθήσω να κάνω καλύτερη δουλειά. Είναι μεγάλος αγώνας και πολλά μπορούν να συμβούν, φυσιολογικά είμαστε καλύτεροι στους αγώνες παρά στις κατατακτήριες”, κατέληξε ο Βρετανός.

Ο συμπατριώτης του, Λιούις Χάμιλτον της Mercedes, χαρακτήρισε “τρελή” τη διαφορά τόσο του μισού δευτερολέπτου του Φερστάπεν από τον ίδιο, όσο και την ταχύτητα της Red Bull στις γρήγορες στροφές.

Ήμασταν πολύ χαμηλά σε σχέση με τον Μαξ στις γρήγορες στροφές, είναι τρελό το πόσο ταχύτεροι είναι σε αυτές. Νομίζω ήταν 12-13 km/h, που είναι πολλά. Αλλά έτσι πάει”, είπε ο 39χρονος.

Και συνέχισε: “Είναι μικρός ο γύρος εδώ και η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη. Από την άλλη όμως, αισθάνθηκα καλά με το αυτοκίνητο και ήταν ισορροπημένο. Πάει καιρός που αισθάνθηκα έτσι το αυτοκίνητο. Στους τελευταίους αγώνες ήμασταν αρκετά κοντά, οπότε αυτό αναμφίβολα είναι πολύ θετικό για την ομάδα”, κατέληξε ο Χάμιλτον.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΟΣΚΑΡ ΠΙΑΣΤΡΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ