FORMULA 1

Πικέ: "Ο Αλόνσο κάνει κουμάντο"

Πικέ: "Ο Αλόνσο κάνει κουμάντο"
Νέλσον Πικέ (ο γέρος)

Ο Νέλσον Πικέ ισχυρίστηκε ότι ο Φερνάντο Αλόνσο διεύθυνε τη Renault, όχι ο Φλάβιο Μπριατόρε.

Όταν ξέσπασε το "crashgate" ο πατέρας του Νελσίνιο Πικέ είχε δηλώσει ότι ο Αλόνσο γνώριζε το... σενάριο στη Σιγκαπούρη και δικαιολόγησε την επικίνδυνη πράξη του γιου του, λέγοντας ότι δέχθηκε πολλές πιέσεις.
" Ποτέ στην καριέρα μου δεν σκέφτηκα να κάνω κάτι αντίστοιχο, αλλά οι συνθήκες στις οποίες αναγκάστηκε (σ.σ. ο Νελσίνιο) να το κάνει, το απαιτούσαν. Βρισκόταν υπό μεγάλη πίεση. Η σεζόν ήταν ήδη πολύ δύσκολη για εκείνον γιατί το μονοθέσιο ήταν φτιαγμένο για τον Αλόνσο. Την ομάδα δεν διεύθυνε ο Μπριατόρε, αλλά ο ίδιος ο Αλόνσο", υποστήριξε ο Πικέ.

Δημοσίευσε νέα στοιχεία για εκείνη την αποφράδα νύχτα στη Σιγκαπούρη, αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο συνομιλίας του Μπριατόρε με τον Πικέ.

" Δύο ώρες πριν από τον αγώνα του είπε "αν θέλεις να βοηθήσεις την ομάδα, πρέπει να το κάνεις". Το έκανε γιατί βρισκόταν υπό μεγάλη πίεση από τη Renault. Γνωρίζω ότι αυτό που έκανε είναι έγκλημα, μία εγκληματική ενέργεια. Δεν υπάρχει χώρος για τέτοιες καταστάσεις στο σπορ, πόσο μάλλον όταν αυτές είναι προσχεδιασμένες".




TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ