FORMULA 1

Πικέ Τζούνιορ: "Ο Σένα δεν θα κέρδιζε τίποτα"

Πικέ Τζούνιορ: "Ο Σένα δεν θα κέρδιζε τίποτα"

Μετά την επίθεση του στο δίδυμο της Lotus ο Νέλσον Πικέ Τζούνιορ αμφισβήτησε για το αν θα είχε επιτυχία σήμερα ο Άιρτον Σένα.

Μπορεί να μην κληρονόμησε το ταλέντο του Νέλσον Πικέ, ωστόσο η φαρμακόγλωσσα του Νέλσον Πικέ Τζούνιορ είναι η ίδια με εκείνη του πατέρα του.

Αφού πρώτα άδειασε το δίδυμο των οδηγών της Lotus (σ.σ. η πρώην ομάδα του ως Renault) χαρακτηρίζοντας τυχερό τον Ρομαίν Γκροζάν που έχει δίπλα του έναν αδύναμο οδηγό, αναφερόμενος στον Κίμι Ράικονεν, εκφράζοντας παράλληλα το θαυμασμό του για τις επιδόσεις της E20, στράφηκε εναντίον του Άιρτον Σένα.

Έφερε το όνομα ενός εκ των μεγάλων αντιπάλων του πατέρα του, ως παράδειγμα " ενός ταλαντούχου οδηγού που θα αντιμετώπιζε προβλήματα αν αγωνιζόταν αυτή την εποχή στη Φόρμουλα 1".

" Κάποιος σαν τον Σένα δεν θα κέρδιζε τίποτα στη Φόρμουλα 1 σήμερα. Ήταν πολύ γρήγορος, αλλά δεν είχε καθόλου ταλέντο στο τεχνικό και στο μηχανολογικό κομμάτι του σπορ", δήλωσε ο Πικέ Τζούνιορ.

Ο Σένα πήρε 41 νίκες και 65 pole positions στην καριέρα του, ενώ ο... μοντέρνος Πικέ Τζούνιορ εκδιώχθηκε κακήν κακώς από τη Φόρμουλα 1, όταν εκτελώντας εντολές του Φλάβιο Μπριατόρε, εγκατέλειψε τον αγώνα στη Σιγκαπούρη, προκειμένου να αναδειχθεί νικητής ο Φερνάντο Αλόνσο.

Για τον Ισπανό δεν τρέφει άσχημα συναισθήματα, αφού σύμφωνα με τα λόγια του " ο Αλόνσο θα έπαιρνε το πρωτάθλημα, αν οδηγούσε τη Lotus".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ