FORMULA 1

Πήραν αριθμό οι οδηγοί

Πήραν αριθμό οι οδηγοί

Διαβάστε ποιον αριθμό επέλεξε ο Λιούις Χάμιλτον. Ποιος εξασφάλισε το βαρύ σε ιστορία #27 και εκείνον που τόλμησε να πάρει το #13. Bonus μια ανακοίνωση οδηγού σε ομάδα της F1 για το 2014.

Η παγκόσμια ομοσπονδία (FIA) έκανε την έκπληξη και ανακοίνωσε τη λίστα με τους αριθμούς των οδηγών της Φόρμουλα 1 το 2014 και μέχρι το τέλος της καριέρας του.

Η δημοσιοποίηση της περιελάμβανε και μια έκπληξη, την ανακοίνωση της παραμονής του Μαξ Τσίλτον στη Marussia, αλλά όχι τον αριθμό του Βρετανού, δείχνοντας μας πως ήταν προσθήκη της τελευταίας στιγμής.

Ο Φερνάντο Αλόνσο είχε ήδη ανακοινώσει πως ήθελε το #14, το γουρικό του αριθμό και αυτόν πήρε. Έσπευσε να επισημοποιήσει στο Twitter την επιλογή του με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο.

Πήραν αριθμό οι οδηγοί

Ο τιμέιτ του στη Ferrari, Κίμι Ράικονεν είχε ήδη διαλέξει το #7. Δεν κάθισε να προβληματιστεί: " Αυτό τον αριθμό είχα ήδη την περασμένη σεζόν, δεν υπήρξε λόγος για να το αλλάξω".

Το #44 είναι η επιλογή του Λιούις Χάμιλτον. Ο οδηγός της Mercedes δεν έχει αναφέρει τους λόγους που κρύβονται πίσω από το συγκεκριμένο αριθμό. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο το έκανε σε ένδειξη σεβασμού στον συμπατριώτη του, Άντι Νιτ που χρησιμοποιεί το #44.

Το #5 που έχει συνδεθεί με τον Νάιτζελ Μάνσελ δεν επελέγη από Βρετανό οδηγό, αντίθετα είναι ο... δεύτερος αριθμός του Σεμπάστιαν Φέτελ που το 2014 θα χρησιμοποιήσει το #1 του παγκόσμιου πρωταθλητή. Φέτος θα διεκδικήσει τον 5ο συνεχόμενο τίτλο του, ενώ έχει εκφράσει το σεβασμό του προς τον Μάνσελ τα ρεκόρ του οποίου κατέρριψε και τον έχει μιμηθεί κιόλας σε απονομή βραβείων!

Θαρραλέοι αποδείχθηκαν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ και ο Παστόρ Μαλντονάντο. Ο Χούλκενμπεργκ πρόλαβε το μυθικό #27 που έχει συνδεθεί με τον Ζιλ Βιλνέβ, ενώ είχαν αγωνιστεί με αυτό τόσο ο Άιρτον Σένα, όσο και ο Αλέν Προστ. Οι οπαδοί της Ferrari ήδη ονειρεύονται το #27 επάνω σε ένα κόκκινο μονοθέσιο. Ίσως το σκέφτεται και ο Χούλκενμπεργκ που είχε συζητήσεις φέτος με τη Scuderia.

Το #13 απουσιάζει από τη Φόρμουλα 1 και τα μηχανοκίνητα σπορ. Θεωρείται (φυσιολογικά) γρουσούζικος αριθμός και δεν προκαλεί έκπληξη το ότι το επέλεξε ο ιδιόρρυθμος Βενεζουελάνος Παστόρ Μαλντονάντο. Ενδεχομένως στη Βενεζουέλα να θεωρείται καλότυχος.

Την πιο εντυπωσιακή επιλογή έκανε ομολογουμένως ο Άντριαν Σούτιλ. Προτίμησε το #99, τον τελευταίο αριθμό που προσφέρθηκε.

Η λίστα θα ολοκληρωθεί με την επιλογή του Τσίλτον και των δύο οδηγών που θα διαλέξει η Caterham, η μοναδική ομάδα που... χρωστάει αυτή την ανακοίνωση.

AΡΙΘΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑ
1 (5) Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull-Renault
3 Nτάνιελ Ρικιάρντο Red Bull-Renault
44 Λιούις Χάμιλτον Mercedes
6 Nίκο Ρόσμπεργκ Mercedes
14 Φερνάντο Αλόνσο Ferrari
7 Κίμι Ράικονεν Ferrari
8 Ρομαίν Γκροζάν Lotus-Renault
13 Παστόρ Μαλντονάντο Lotus-Renault
22 Τζένσον Μπάτον McLaren-Mercedes
20 Κέβιν Μάγκνουσεν McLaren-Mercedes
27 Νίκο Χούλκενμπεργκ Force India-Mercedes
11 Σέρχιο Πέρες Force India-Mercedes
99 Άντριαν Σούτιλ Sauber-Ferrari
21 Εστέμπαν Γκουτιέρες Sauber-Ferrari
25 Zαν-Έρικ Βερν Toro Rosso-Renault
26 Nτανιίλ Κβιάτ Toro Rosso-Renault
19 Φελίπε Μάσα Williams-Mercedes
77 Bάλτερι Μπότας Williams-Mercedes
17 Zoυλ Μπιάνκι Marussia-Ferrari
- Μαξ Τσίλτον Marussia-Ferrari
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ