FORMULA 1

Ποια 6 GP της Formula 1 θα έχουν αγώνα Sprint το 2025

Chris Graythen / Getty Images / Red Bull Content Pool
Η Red Bull RB20 του Μαξ Φερστάπεν στην εκκίνηση του GP Μαϊάμι 2024 CHRIS GRAYTHEN / GETTY IMAGES / RED BULL CONTENT POOL

H F1 ανακοίνωσε τα αγωνιστικά τριήμερα που θα έχουν Sprint στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν, και η μόνη αλλαγή είναι η αντικατάσταση της Αυστρίας με το Βέλγιο. Παραμένει για πέμπτη συνεχή χρονιά η Βραζιλία.

Λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση του προγράμματος της Formula 1 για το 2025, η Liberty Media έκανε γνωστές τις έξι συναντήσεις που θα περιλαμβάνουν και αγώνα Sprint. Η κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1 θεωρεί τα Sprint αρκετά επιτυχημένα, με κριτήριο την αυξημένη τηλεθέαση που προσελκύουν.

Πέρσι τα Sprint αυξήθηκαν από 3 σε 6, μετά από μακρόχρονες διαπραγματεύσεις της F1 με τις ομάδες, και έχουν πλέον σταθεροποιηθεί στον αριθμό αυτόν. Σε σχέση με φέτος η αλλαγή είναι μόνο μία: η αφαίρεση του Sprint από τον αγώνα της Αυστρίας και η προσθήκη του σε εκείνον του Βελγίου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Βραζιλία θα διοργανώσει Sprint για πέμπτη διαδοχική φορά του χρόνου, δηλαδή το Ιντερλάγκος του Σάο Πάουλο παραμένει σταθερό στο πρόγραμμα από καταβολής των Sprint, το 2021.

Κατά τα άλλα, όπως και φέτος, έτσι και του χρόνου τα αγωνιστικά τριήμερα στην Κίνα, στο Μαϊάμι και στο Όστιν των ΗΠΑ, καθώς και στη Βραζιλία και στο Κατάρ θα έχουν και του χρόνου αγώνα Sprint.

Το Βέλγιο είχε διοργανώσει Sprint το 2023, ενώ η Αυστρία σταθερά από το 2022 μέχρι και φέτος. Το Κατάρ και το Όστιν προστέθηκαν το 2023 στο πρόγραμμα των αγώνων Sprint, όταν αυξήθηκαν οι μικροί αυτοί αγώνες των 100 χιλιομέτρων από τρεις σε έξι, και το 2025 θα παραμείνουν για τρίτη διαδοχική σεζόν.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει τη δομή που θα έχουν τα τριήμερα με Sprint του χρόνου, αλλά το πιθανότερο είναι να παραμείνει η φετινή - όπου το Sprint Qualifying διεξάγεται το απόγευμα της Παρασκευής και ο αγώνας Sprint το μεσημέρι του Σαββάτου, πριν τις δοκιμές κατάταξης του κυρίως GP της Κυριακής.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ