FORMULA 1

Ποια φετινά GP μπορεί να κερδίσει η Ferrari, σύμφωνα με τον Κάρλος Σάινθ

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Κάρλος Σάινθ, GP Αζερμπαϊτζάν 2024 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Η Scuderia έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες της για νίκες στο Αζερμπαϊτζάν και στη Σιγκαπούρη, όμως ο Κάρλος Σάινθ πιστεύει ότι δύο από τις πίστες που ακολουθούν φέτος της ταιριάζουν εξίσου καλά. Πώς σχολίασε ο Ισπανός τα λόγια του Ματία Μπινότο ότι δεν θα υπέγραφε τον Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari.

Η τάση να ταιριάζουν συγκεκριμένα μονοθέσια της Formula 1 σε συγκεκριμένες πίστες είναι ιδιαίτερα έντονη φέτος - με εξαίρεση τη McLaren, που αποδίδει εξίσου καλά παντού. Αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στη Ferrari SF-24, που δείχνει να “προτιμά” τα σιρκουί με μεγάλες ευθείες και αργές στροφές.

Απομένουν 6 GP για να πέσει η αυλαία της φετινής σεζόν, και σε ερώτηση ποιες από τις ισάριθμες πίστες ταιριάζουν στο cavallino, ο Σάινθ απάντησε χωρίς δισταγμό “το Μεξικό και το Λας Βέγκας είναι οι αγώνες στους οποίους έχω τις καλύτερες πιθανότητες να κερδίσω άλλη μία νίκη [με τη Ferrari]”.

Ο μεξικανικός αγώνας ακολουθεί το επόμενο τριήμερο μετά από το GP των ΗΠΑ στο Τέξας, αυτή την Κυριακή (20/10). Το GP του Λας Βέγκας είναι προγραμματισμένο για τις 23 Νοεμβρίου.

Τα 6 GP αυτά θα είναι τα τελευταία του Σάινθ με τη Scuderia, πριν αποχωρήσει το 2025 για τη Williams, και ο 30χρονος είπε σχετικά: “Το μυαλό μου είναι γεμάτο με κίνητρα για την περιπέτεια με τη Williams, αλλά θα μου άρεσε να κερδίσω άλλον έναν αγώνα πριν αποχαιρετήσω τη Ferrari.

Μεταξύ μιας ακόμα νίκης με τη Ferrari και της πρώτης μου με τη Williams θα διάλεγα τη Ferrari, διότι εστιάζω σε βραχυχρόνιο ορίζοντα. Αλλά τίποτα δεν θα με ενθουσίαζε περισσότερο από το να κερδίσω ένα GP με τη Williams, διότι αυτό θα αποδείκνυε ότι έλαβα τη σωστή απόφαση” συνέχισε ο Ισπανός.

Ο Σάινθ, που είχε επίσης προτάσεις για το 2025 και από τις Sauber/Audi και Alpine, συμπλήρωσε πως “μια νίκη με τη Williams θα ήταν πιθανότατα το ύψιστο σημείο της καριέρας μου”.

Στο μεταξύ, καλούμενος από την ισπανική εφημερίδα Marca να σχολιάσει την πρόσφατη δήλωση του πρώην διευθυντή της Scuderia, Ματία Μπινότο, ότι εκείνος δεν θα επέλεγε τον Λιούις Χάμιλτον για τη Ferrari, ο Σάινθ είπε: “Είπε ο Μπινότο ότι δεν θα υπέγραφε τον Λιούις;

Δεν μπλέκομαι με τέτοια πράγματα. Κρατώ την άποψή μου για τον εαυτό μου, και θα σας την πω αν κάποιο βράδυ βρεθούμε σε κάποιο δείπνο. Εκείνος και ο Λεκλέρ είναι δύο σπουδαίοι οδηγοί, και είμαι σίγουρος ότι θα το διασκεδάσουν”, κατέληξε ο Κάρλος Σάινθ.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 SCUDERIA FERRARI ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ