FORMULA 1

Πότε θα κάνει πρεμιέρα η νέα ταινία του Μπραντ Πιτ για τη Formula 1

Ο Μπραντ Πιτ πιλότος στη Formula 1 στο Grand Prix της Βρετανίας
Ο Μπραντ Πιτ πιλότος στη Formula 1 στο Grand Prix της Βρετανίας © 2023 CHRISTIAN BRUNA/ AP IMAGES

Η κινηματογραφική ταινία που εκτυλίσσεται στη Formula 1, με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ και συμπαραγωγό τον Λιούις Χάμιλτον, θα κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα Apple TV τον Ιούνιο του 2025.

Μετά τις καθυστερήσεις νωρίτερα φέτος λόγω της απεργίας των σεναριογράφων του Χόλιγουντ, η Apple έκανε γνωστό ότη η ταινία της που διαδραματίζεται στη Formula 1 θα κάνει την πρεμιέρα της σε περίπου έναν χρόνο, στις 25 Ιουνίου 2025, για όλες τις αγορές του κόσμου πλην της Βόρειας Αμερικής - όπου θα είναι διαθέσιμη δύο ημέρες αργότερα.

Ο τίτλος της ταινίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, αλλά το σενάριό της εστιάζει σε έναν πρώην οδηγό της F1 (που υποδύεται ο Μπραντ Πιτ), ο οποίος επιστρέφει για να αγωνιστεί με την φανταστική ομάδα APXGP για να βοηθήσει τον ανερχόμενο οδηγό που υποδύεται ο Ντέιμσον Ιντρις.

Τόσο στο σενάριο όσο και στην παραγωγή της ταινίας έχει συμβάλλει ο επτά φορές παγκόσμιος πρωτθλητής της F1, Λιούις Χάμιλτον, με την προσωπική του εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών. Ο Βρετανός έχει πει ότι στόχος του είναι να εξαλείψει από την ταινία οτιδήποτε δεν είναι αληθοφανές.

Σκηνοθέτης του φιλμ είναι ο Τζόζεφ Κοζίνσκι, που έχει υπογράψει και το 'Top Gun: Maverick', και παραγωγός ο Τζέρι Μπρούκχαϊμερ που έχει στο ενεργητικό του αναρίθμητα blockbusters του Χόλινγουντ.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν εκ νέου τις τελευταίες εβδομάδες, με τη χρήση και του μονοθεσίου της Formula 2 που τροποποιήθηκε κατάλληλα από τη Mercedes F1 και έχει το άσπρο, χρυσό και μαύρο χρωματισμό της ομάδας APXGP.

Μάλιστα, οι παραγωγοί της ταινίας σκηνοθέτησαν και ένα ατύχημα του μονοθεσίου αυτού κατά τη διάρκεια των πρόσφατων γυρισμάτων της ταινίας στην πίστα του Σίλβερστοουν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Apple, τα επόμενα γυρίσματα της ταινίας θα λάβουν χώρα στη διάρκεια των επερχόμενων GP Βρετανίας τον Ιούλιο και GP Άμπου Ντάμπι το Δεκέμβριο.

Ωστόσο, ενδέχεται ορισμένες σκηνές να γυριστούν και στους φετινούς αγώνες της Ουγγαρίας, του Βελγίου, του Μεξικού και του Λας Βέγκας, ενώ ήδη γυρίστηκαν κι άλλες στο GP Ιαπωνίας του περασμένου Απριλίου.

Πρόσφατα βγήκαν στη δημοσιότητα πληροφορίες που ανέφεραν ότι στον προϋπολογισμό της ταινίας προστέθηκαν επιπλέον 300 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που την καθιστά μία από τις ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία του κινηματογράφου.

Ένα μέρος του αυξημένου κόστους οφείλεται στην ανάγκη νέων γυρισμάτων των σκηνών που είχαν γυριστεί το 2023, όταν οι πραγματικές ομάδες της Formula 1 είχαν διαφορετικά χρώματα σε σχέση με τα φετινά τους. Συνεπώς, οι περσινές σκηνές δεν θα ταίριαζαν με όσες απέμενε να γυριστούν φέτος.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ