FORMULA 1

Πράσινο φως στη F1 2024: Ο Ρικιάρντο ταχύτερος στις πρώτες δοκιμές του Μπαχρέιν

Red Bull Content Pool
BAHRAIN, BAHRAIN - FEBRUARY 29: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Visa Cash App RB VCARB 01 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on February 29, 2024 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της “νέας” ομάδας RB πέτυχε τον ταχύτερο γύρο στις εναρκτήριες ελεύθερες δοκιμές του πρώτου GP της Formula 1 για το 2024 στο Μπαχρέιν. Προβλήματα για τη Red Bull, έμεινε στην 6η θέση ο Μαξ Φερστάπεν, ταχύτερος με τη μέση γόμα ο Φερνάντο Αλόνσο.

Ρίχνοντας “λάδι στη φωτιά” όσων δυσανασχετούν με την υιοθέτηση της ανάρτησης της Red Bull από την θυγατρική της ομάδα RB (πρώην Alpha Tauri, νυν Visa Cash App RB), o Ντάνιελ Ρικιάρντο σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP του Μπαχρέιν, εναρκτήριου της φετινής χρονιάς.

Θυμίζουμε ότι οι δύο πρώτοι αγώνες της σεζόν, τα GP του Μπαχρέιν και Σαουδικής Αραβίας, διεξάγονται Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο διότι την Κυριακή 10/3 ξεκινά το ραμαζάνι για τον μουσουλμανικό κόσμο.

Οι δύο RB είχαν μια μίνι μάχη με τις δύο McLaren στην κορυφή των δοκιμών αυτών, καθώς ήταν οι μόνες από τις κορυφαίες ομάδες που τοποθέτησαν τη μαλακή γόμα - που είναι περίπου 0,6-0,7 δευτερόλεπτα ταχύτερη στο γύρο από τη μέση, που χρησιμοποίησαν όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί στον ταχύτερο γύρο τους.

Έτσι, η πρώτη καρό σημαία της χρονιάς βρήκε τον Ρικιάρντο ταχύτερο κατά 32 χιλιοστά από τον Λάντο Νόρις και κατά δυόμισι δέκατα από τον Όσκαρ Πιάστρι, με τις δύο McLaren MCL38, ενώ ακολούθησε άλλα 70 εκατοστά πιο πίσω ο Γιούκι Τσουνόντα με την έτερη RB.

Αμέσως μετά, ο ταχύτερος οδηγός με τη μέση γόμα ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος κινήθηκε με την εξαιρετική συγκροτημένη Aston Martin AMR24 μισό εκατοστό του δευτερολέπτου ταχύτερα από τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Ολλανδός αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με τη Red Bull RB20, που ήταν απρόσμενα μετά τις αψεγάδιαστες δοκιμές του στην ίδια πίστα πριν από μία εβδομάδα. Το μονοθέσιο της πρωταθλήτριας παρουσίασε δυσλειτουργίες στο σύστημα μετάδοσης, “πηδώντας” κατά την αλλαγή σχέσεων (τόσο στα ανεβάσματα όσο και στα κατεβάσματα).

Παρότι το πρόβλημα ταλαιπώρησε τον 25χρονο μέχρι τέλους, ο Ολλανδός κατάφερε να σημειώσει το δεύτερο χρόνο με τη μέση γόμα. Εξάλλου, δεν ήταν ο μόνος που είχε προβλήματα, καθώς πλειάδα άλλων οδηγών είχαν ασταθή πρόσφυση - κυρίως λόγω των ριπών του ανέμου στην έρημο του Μπαχρέιν.

Οι Τζορτζ Ράσελ και Σαρλ Λεκλέρ με τις Mercedes W15 και Ferrari SF-24 αντίστοιχα βρέθηκαν μέσα σε 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Φερστάπεν, κλείνοντας την οκτάδα, ενώ σε επίσης κοντινή απόσταση ακολούθησε και ο Λιούις Χάμιλτον. Εκτός δεκάδας έμειναν, με τη μέση γόμα βεβαίως, οι Κάρλος Σάινθ και Σέρτζιο Πέρεζ.

Μετά την πρώτη αυτή περίοδο δοκιμών, η 2η (που ξεκινά στις 17:00 ώρα Ελλάδας) θα είναι περισσότερο ενδεικτική της απόδοσης των μονοθεσίων με τα ελαστικά καθώς θα διεξαχθεί στις χαμηλότερες θερμοκρασίες της αραβικής νύχτας, όπως θα γίνει και την Παρασκευή με τις δοκιμές κατάταξης και το Σάββατο με τον αγώνα του Σακίρ.

Πράσινο φως στη F1 2024: Ο Ρικιάρντο ταχύτερος στις πρώτες δοκιμές του Μπαχρέιν
F1 2024, GP Μπαχρέιν, Ελεύθερες Δοκιμές 1
TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ