FORMULA 1

Πρεμιέρα στην πίστα του Μπαχρέιν για τη νέα Alpine Α525

Alpine A525 (2025) ALPINE MEDIA

Η Alpine έγινε η όγδοη ομάδα της Formula 1 που παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο για τη φετινή σεζόν, την A525, ενόψει του τριημέρου των δοκιμών εξέλιξης στην πίστα του Σακίρ που ξεκινά αύριο Τετάρτη (26/2).

Η Alpine, όπως και η πλειοψηφία των άλλων ομάδων της F1, παρουσίασαν μόνο τα φετινά τους χρώματα στην εκδήλωση F1 75 της περασμένης εβδομάδας στο Λονδίνο – και τώρα ήρθε η ώρα να παρουσιάσει, στο Μπαχρέιν, το νέο της αυτοκίνητο που θα οδηγούν οι Πιέρ Γκασλί και Τζακ Ντούχαν.

Ο Γάλλος και ο Αυστραλός μοιράστηκαν το κόκπιτ του νέου γαλλικού μονοθεσίου στο shakedown της Α525 στο Σακίρ, κατά την “ημέρα βιντεοσκόπησης” που δικαιούται κάθε ομάδα – με την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιεί μη αντιπροσωπευτικά ελαστικά και δεν θα κάνει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα.

Alpine A525 (2025) ALPINE MEDIA

Από αύριο (Τετάρτη 26/2) που ξεκινά το επίσημο τριήμερο των δοκιμών εξέλιξης στο Μπαχρέιν, οι Γκασλί και Ντούχαν θα μοιραστούν και τις τρεις ημέρες το κόκπιτ της Alpine Α525, καθώς θα εναλλάσσονται στην πίστα το πρωί ή το απόγευμα κάθε ημέρας. 

Ο Αυστραλός θα οδηγήσει πρώτος το πρωί της Τετάρτης, έπειτα το απόγευμα της Πέμπτης και ξανά το πρωί της Παρασκευής – και ο Γκασλί το αντίθετο.

Alpine A525 (2025) ALPINE MEDIA

Κάναμε μόνο ένα shakedown, με περιορισμένα χιλιόμετρα, οπότε δεν είναι ότι οδηγήσαμε το αυτοκίνητο στην πλήρη δυναμική του”, τόνισε ο Γκασλί. “Αλλά η αρχική αίσθηση είναι πολύ ομαλή, οπότε ανυπομονώ να ξεκινήσουμε και να οδηγήσουμε κανονικά αργότερα αυτή την εβδομάδα”.

Alpine A525 (2025) ALPINE MEDIA

Η Alpine, στη διοίκηση της οποίας πέρσι επέστρεψε ο Φλάβιο Μπριατόρε και τοποθέτησε στη διεύθυνση τον Όλιβερ Όουκς, έχει θέσει στόχο να τερματίσει στην 5η θέση του φετινού πρωταθλήματος κατασκευαστών – πίσω από τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες, που σημαίνει ότι πρέπει να κερδίσει την Aston Martin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ