FORMULA 1

"Πρέπει να πολεμήσεις όπως στην πίστα"

"Πρέπει να πολεμήσεις όπως στην πίστα"

Ο Μίκα Χάκινεν, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Μίκαελ Σουμάχερ, ενθαρρύνει τον Γερμανό. Τι αναφέρει το e-mail που έστειλε στην οικογένεια του Γερμανού επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Δεν είναι φίλοι, υπήρξαν μεγάλοι αντίπαλοι εντός πίστας, αλλά έτρεφαν απεριόριστο σεβασμό ο ένας για τον άλλο. Ο Μίκα Χάκινεν επέλεξε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να μιλήσει για την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έστειλε ένα e-mail στην οικογένεια του Γερμανού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση για όγδοη μέρα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

"Το ατύχημα σου είναι ακόμη μια πρόκληση. Πρέπει να πολεμήσεις σκληρά ξανά, όπως συνηθίζαμε να κάνουμε οι δυο μας εντός πίστας", αναφέρει το μήνυμα του Φινλανδού στον Γερμανό.

" Κάνε μου τη χάρη και προσπάθησε για μια φορά να μη νικήσεις το χρονόμετρο. Δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσεις τον καλύτερο χρόνο σε αυτό τον αγώνα. Πάρε όλο το χρόνο που χρειάζεσαι". Η υπογραφή ήταν "ξεκουράσου, Μίκα".

Ο 45χρονος Χάκινεν αποχώρησε από την ενεργό δράση το 2001. Στο μήνυμα του μιλάει για το δικό του σοβαρό τραυματισμό, τον οποίο ξεπέρασε με τη βοήθεια της οικογένειας και των φίλων του.

Στις δοκιμές του αυστραλιανού Grand Prix το 1995 στην Αδελαΐδα ο Χάκινεν έχασε τον έλεγχο της McLaren που οδηγούσε. Χτύπησε στον τοίχο και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Χτύπησε στο κεφάλι, υπέστη εσωτερική αιμορραγία και από την πρόσκρουση, πρήστηκε η γλώσσα του και μπορούσε να πάρει ανάσα. Του έσωσε τη ζωή στην άκρη της πίστας ο αείμνηστος Σιντ Γουότκινς. Ο Χάκινεν έμεινε σε κώμα για πέντε μέρες και τρεις μήνες μετά οδήγησε ξανά μονοθέσιο, για να επανέλθει στους αγώνες το 1996.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ