FORMULA 1

Πρωτιά Ράικονεν στο FP2

Πρωτιά Ράικονεν στο FP2

O Κίμι Ράικονεν διαδέχθηκε τις δύο Ferrari στην κορυφή των χρόνων στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα Σακχίρ. Κοινή ανακοίνωση FIA και FOM για το Grand Prix στο Μπαχρέιν.

Ο Κίμι Ράικονεν ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Μπαχρέιν. Με τη μέση γόμα ο Φινλανδός οδηγός της Lotus πραγματοποίησε ταχύτερο γύρο 1:34.154 στην πίστα Σακχίρ.

Ο χρόνος του θα μπορούσε να ήταν καλύτερος, αν δεν έκανε λάθος. Όπως και να έχει ήταν η επίδοση του Ράικονεν ήταν αρκετά καλή για τον φέρει πρώτο μπροστά από το δίδυμο της Red Bull, τον Μάρκ Γουέμπερ και τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Τόσο η Red Bull, όσο και η Ferrari ήταν εξαιρετικά γρήγορες στους γύρους που έκαναν με τη σκληρή γόμα. Όταν οι ομάδες άλλαξαν σε μέση γόμα, η Lotus του Ράικονεν ήταν η ταχύτερη.

Ο Φερνάντο Αλόνσο, δεύτερος στο FP1, ήταν τέταρτος, ενώ ο Φελίπε Μάσα, ο ταχύτερος το πρωί ήταν έβδομος πίσω από τον Πολ Ντι Ρέστα της Force India. Σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον τιμέιτ του, ήταν ο δεύτερος οδηγός της Lotus, ο Ρομαίν Γκροζάν.

Ο Εστεμπάν Γκουτιέρες της Sauber που θα έχει τιμωρηθεί με ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση από τον προηγούμενο αγώνα, είχε επαφή με την Caterham του Σαρλ Πικ, προκαλώντας ζημιά στο μονοθέσιο του αντιπάλου του.

Στο FP1 επέστρεψε στην ενεργό δράση ο Χέικι Κοβαλάινεν, ο οποίος δεν εντυπωσίασε στην επανεμφάνιση του.

Εν τω μεταξύ η FIA και η FOM εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως ο αγώνας πρέπει να διεξαχθεί κανονικά.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ