FORMULA 1

Ράικονεν: "Δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα"

Ράικονεν: "Δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα"
© FOTO STUDIO COLOMBO

Ο Κίμι λέει ότι τα προβλήματα ρυθμίσεων της Ferrari παραμένουν, απαισιόδοξος για το Ισπανικό GP και ο Αλόνσο.

Ο Κίμι Ράικονεν ήταν επί ίσοις όροις ταχύτερος του Φερνάντο Αλόνσο στις δοκιμές κατάταξης του GP Ισπανίας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κατάφερε να βρει οριστικές λύσεις στα προβλήματα ρύθμισης της Ferrari F14 T, τα οποία βασανίζουν τον Φινλανδό από το ξεκίνημα του 2014.

Ο Κίμι, που έναν μόλις έναν γρήγορο γύρο στην τρίτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, ήταν κατηγορηματικός: "Το πρωί ήταν σκέτη καταστροφή και κάναμε αρκετές αλλαγές στο αυτοκίνητο. Εξακολούθησε να είναι πολύ δύσκολο και χρειάστηκε να δώσω μάχη για να κάνω αυτόν τον ένα γύρο".

"Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες συνέχεια και είναι περίπλοκο να πετύχω έναν καλό γύρο. Πρέπει να μένεις στην ιδανική γραμμή και να προσπαθείς να μην κάνεις λάθος, είναι πάντοτε μια μάχη, και προφανώς είναι ακόμα απογοητευτικό να βρίσκεσαι στην έκτη ή στην έβδομη θέση".

"Εξακολουθείς να θέλεις να βρίσκεσαι στην κορυφή, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι έτσι όπως κύλησαν τα πράγματα σήμερα. Ήταν καλύτερα το απόγευμα, αλλά ακόμα δεν βρισκόμαστε στο σημείο που θα θέλαμε".

Σχετικά με το γεγονός ότι επικράτησε του Αλόνσο, είπε: "Προφανώς ο κόσμος ενδιαφέρεται για αυτό, αλλά για μένα έχει σημασία να είμαι στην κορυφή. Δεν μου δίνει τόση ικανοποίηση να είμαι έκτος ή έβδομος, δεν είναι αυτές οι θέσεις που θέλουμε να βρισκόμαστε. Υπάρχει μια μεγαλύτερη εικόνα που πρέπει να κοιτάξουμε τώρα. Το να κερδίζω τον Αλόνσο δεν θα αλλάξει τη ζωή μου".

Στο μεταξύ, ο Ράικονεν υποστήριξε ότι το Ισπανικό GP θα είναι δύσκολο για τη Ferrari και ο Αλόνσο εξέφρασε την ίδια άποψη: "Όλο το διήμερο μαχόμαστε, θα είναι δύσκολος αγώνας. Έχουμε χαμηλή πρόσφυση, αλλά είναι το ίδιο για όλους. Δεν καταφέραμε να βρούμε λίγη γαλήνη με το αυτοκίνητο'.

"Ειδικά στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου δοκιμάσαμε πέντε ή έξι διαφορετικές ρυθμίσεις αυτό το διήμερο. Χρειαζόμαστε ένα μονοθέσιο με καλή πρόσφυση των πίσω τροχών, για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη σε αυτό. Δεν είναι εύκολο να εκκινείς από την έβδομη θέση, αλλά ελπίζω στον αγώνα να ανακτήσουμε ορισμένες θέσεις", κατέληξε ο Ισπανός.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ