FORMULA 1

Red Bull: "Είμαστε πλέον πίσω όχι μόνο από τη McLaren, αλλά και από τη Mercedes"

Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 06: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB20 in the Pitlane during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone Circuit on July 06, 2024 in Northampton, England. MARK THOMPSON / GETTY IMAGES / RED BULL CONTENT POOL

Η Red Bull Racing, μέσω του συμβούλου της Χέλμουτ Μάρκο, παραδέχθηκε ότι η απόδοση της RB20 έπεσε πίσω από εκείνη των McLaren MCL38 και Mercedes W15 μετά τα GP της Αυστρίας και της Βρετανίας - αλλά ευελπιστεί ότι οι αναβαθμίσεις που έχει ετοιμάσει για τον αγώνα της Ουγγαρίας θα αναστρέψουν την πτωτική της πορεία.

Η RBR έχασε τους τελευταίους δύο αγώνες της Formula 1, στην Αυστρία και στη Βρετανία, από τους Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον αντίστοιχα με τις δύο Mercedes W15. Και παρότι στο Σπίλμπεργκ ο Μαξ Φερστάπεν όδευε σχετικά άνετα προς τη νίκη πριν το καταστροφικό του δεύτερο πιτ-στοπ, που έφερε και τη σύγκρουση με τον Λάντο Νόρις της McLaren, στο Σίλβερστοουν η νίκη του Χάμιλτον ήρθε χωρίς τη βοήθεια της τύχης.

Η McLaren έχει εκφράσει την αίσθησή της ότι δεν αξιοποίησε όλες τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν για να κερδίσει στην Αυστρία και στη Βρετανία, ενώ η Mercedes καρπώθηκε τη σειρά από τις μεγάλες και σημαντικές αναβαθμίσεις της W15 στους τελευταίους αγώνες, για να κλείσει την “ψαλίδα” της από την κορυφή.

Κι έτσι η Red Bull έχασε έδαφος, το οποίο ελπίζει να ανακτήσει με την αναβάθμιση της RB20 το προσεχές τριήμερο (19-21/07) στο GP της Ουγγαρία. “Δόξα τω Θεό έχουμε μια αναβάθμιση στη Βουδαπέστη, και ελπίζουμε ότι αυτή θα μας πάει ένα βήμα πιο μπροστά”, είπε ο Χέλμουτ Μάρκο μιλώντας στο περιοδικό Speed Week.

Rudy Carezzevoli / Getty Images / Red Bull Content Pool
Ο διοικητικός σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο (δεξιά) RUDY CAREZZEVOLI / GETTY IMAGES / RED BULL CONTENT POOL


Ένα είναι σίγουρο. Η αναβάθμιση πρέπει να αποδώσει, διότι είμαστε αυτή τη στιγμή πίσω από τη McLaren, και αν δείτε τον αγώνα της Αγγλίας είμαστε επίσης πίσω και από τη Mercedes”, συμπλήρωσε ο Αυστριακός σύμβουλος της ομάδας του Μίλτον Κινς.

Και συνέχισε: “Τα καλά νέα είναι ότι οι αντίπαλοι της Red Bull εναλλάσσονται στις νίκες των αγώνων, και αυτό βοηθά τον Μαξ Φερστάπεν να διατηρεί ή ακόμα και να επεκτείνει το βαθμολογικό του προβάδισμα. Αλλά δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτό.

Επίσης, πιστεύω ότι η Ferrari δεν είναι πλέον στη μάχη για τις νίκες. Αλλά πρέπει να είμαστε ξανά σε θέση να κερδίζουμε με τις δικές μας δυνάμεις, αυτός είναι ο στόχος μας. Έχουμε ακόμα 12 αγωνιστικά Σαββατοκύριακα εμπρός μας και δεν μπορούμε να βασιστούμε στο ότι θα επωφελούμαστε από τις μάχες των άλλων εμπρός και πίσω μας”, συμπλήρωσε ο 81χρονος.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 RED BULL RED BULL RB20
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ