FORMULA 1

Red Bull σε Ferrari: "Θα μπορούσατε να είχατε δανειστεί την πισίνα μας"

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Charles Leclerc, Monaco GP 2024 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Οι Σαρλ Λεκλέρ και Φρεντ Βασέρ πανηγύρισαν τη νίκη τους στο GP του Μονακό βουτώντας στο λιμάνι του Μόντε Κάρλο, ακολουθώντας μια μακρά παράδοση των οδηγών της Red Bull που έπεφταν -θεατρικά, συνήθως- στην πισίνα του motorhome της ομάδας μετά από κάθε νίκη τους.

Η παράδοση της βουτιάς ξεκίνησε το 2006 από τον διευθυντή της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, που γιόρτασε με αυτόν τον τρόπο το πρώτο βάθρο που της RBR στο πριγκιπάτο. Μάλιστα, βούτηξε στην πισίνα φορώντας τη μπέρτα του Superman, στο πλαίσιο της χορηγίας στη Red Bull για την προώθηση της συγκεκριμένης κινηματογραφικής ταινίας εκείνης της χρονιάς.

Έκτοτε, μαζί με τα άλλα μέλη της ομάδας, στην πισίνα του χώρου φιλοξενίας της Red Bull στο Μονακό βούτηξαν μετά τις νίκες τους στο πριγκιπάτο και οι Σεμπάστιαν Φέτελ, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Σέρτζιο Πέρεζ. Αλλά η πιο θεατρική από όλες ήταν εκείνη του Αυστραλού, ο οποίος κέρδισε εκεί το 2018 παρότι νωρίς στον αγώνα εκείνον είχε απολέσει αρκετή από την ισχύ του κινητήρα του.

Τώρα, στην πρώτη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ στην πατρίδα του, ο Μονεγάσκος ακολούθησε την παράδοση που άνοιξε η Red Bull πριν από σχεδόν 20 χρόνια, βουτώντας στο λιμάνι του Μόντε Κάρλο στα πανηγύρια για τη χθεσινή του νίκη - ελλείψει πισίνας στο χώρο φιλοξενίας της Scuderia.

Πριν βουτήξει, όμως, ο 25χρονος φρόντισε να σπρώξει πρώτα μέσα στο νερό τον διευθυντή της ομάδας, Φρεντ Βασέρ, ο οποίος έτσι κι αλλιώς ήταν μούσκεμα από τη σαμπάνια του βάθρου - στο οποίο ανέβηκε ως εκπρόσωπος της Scuderia για να παραλάβει το τρόπαιο του κατασκευαστή.

Κι όταν η ομάδα της Red Bull είδε το δημοσίευμα της Ferrari στο Twitter/X, δεν μπορούσε παρά να σχολιάσει πως “θα μπορούσατε να είχατε δανειστεί την πισίνα μας”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 SCUDERIA FERRARI GP ΜΟΝΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ