FORMULA 1

Ρεκόρ και στα βραβεία ο Φέτελ

Ρεκόρ και στα βραβεία ο Φέτελ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Σεμπάστιαν Φέτελ αναδείχθηκε καλύτερος οδηγός της χρονιάς στα βραβεία του περιοδικού Autosport. Ο Τζένσον Μπάτον νίκησε τον Λιούις Χάμιλτον.

Η αλήθεια είναι πως τα βραβεία του εβδομαδιαίου περιοδικού Autosport δεν κρύβουν εκπλήξεις τα τελευταία χρόνια. Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη η επιλογή του Σεμπάστιαν Φέτελ στην κατηγορία του καλύτερου οδηγού.

Με την τρίτη σερί νίκη του ο 25χρονος Γερμανός (σ.σ. στη φωτό αλληλοσυγχαίρεται με τον Σεμπαστιάν Λεμπ) ισοφάρισε το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ με τρεις συνεχόμενες νίκες από το 2000 μέχρι το 2002. Ο Σουμάχερ είχε πάρει το βραβείο και το 1995.

Ο Φέτελ νίκησε μεταξύ άλλων και τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος αρκέστηκε στην προτίμηση του κοινού στη ψηφοφορία της εφημερίδας Telegraph.

" Πέρασα καλά το βράδυ μετά τον αγώνα, αλλά το επόμενο πρωί ένιωθα τόσο άσχημα που ένιωσα πως πρέπει να πάω στο γυμναστήριο για να ξεφορτωθώ το βάρος που ένιωθα και όλα ξεκινούν ξανά από την αρχή", δήλωσε ο οδηγός από το Χέπενχαϊμ.

Ο Τζένσον Μπάτον και όχι ο Λιούις Χάμιλτον αναδείχθηκε καλύτερος Βρετανός οδηγός, ίσως γιατί τερμάτισε ψηλότερα στη βαθμολογία από τον τελευταίο.

Ο Μπάτον προέβλεψε πως ο Χάμιλτον θα περάσει καλά στη Mercedes, μιας και γνωρίζει άτομα στην ομάδα που βρίσκονται εκεί από την εποχή της BAR (σ.σ. μετέπειτα Honda και αργότερα Brawn GP).

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στην κατηγορία ράλι πήρε φυσικά ο Σεμπαστιάν Λεμπ, αλλά το πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Τζέικ Ντένις.

Ο 17χρονος Βρετανός τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου νέου οδηγού και ανάμεσα στα βραβεία του είναι και δοκιμές με το μονοθέσιο της McLaren! Είκοσι-τρεις νέοι οδηγοί έχουν πρωτεύσει στην κατηγορία στο παρελθόν όπως ο Μπάτον, ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ και ο Ντάριο Φρανκίτι.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ