FORMULA 1

Σουμάχερ: "Είμαι νόμιμος"

Σουμάχερ: "Είμαι νόμιμος"
New Image

Ο "Σούμι" πίστευε ότι υπήρχε αγώνας, γι' αυτό προσπέρασε τον Αλόνσο. Έφεση θα ασκήσει η Mercedes

Ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές για την απρεπή συμπεριφορά του μέσα στην πίστα. Το 2006 στο Μονακό, ο Σουμάχερ είχε ακινητοποιήσει το μονοθέσιό του, ώστε να εμποδίσει τον Φερνάντο Αλόνσο και να μη πάρει την pole position.
Στον τελευταίο αγώνα του Μόντε Κάρλο, ο μνήμες όλων αναβίωσαν με τους δύο πιλότους να πρωταγωνιστούν σε ακόμα ένα συμβάν, που σημάδεψε τον αγώνα.

Η σύγκρουση των Τρούλι – Τσάντχοκ στον προτελευταίο γύρο, έβαλε το αυτοκίνητο ασφαλείας μέσα στην πίστα. Ο αγώνας πήγαινε προς το τέλος του, ενώ ο Σουμάχερ προσπέρασε τον Αλόνσο. Αυτή η κίνηση του Γερμανού κρίθηκε παράνομη από τους αγωνοδίκες, οι οποίοι του επέβαλαν ποινή διέλευσης από τα πιτς 20 δευτερόλεπτα.

Επειδή ο αγώνας είχε τελειώσει αυτό μεταφράστηκε σε έξι θέσεις πιο κάτω για τον εφτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Έτσι από την 6η θέση που είχε τερματίσει… βυθίστηκε στη 12η.

Παρόλα αυτά ο Σουμάχερ με δηλώσεις του υποστηρίζει ότι η προσπέραση του ήταν νόμιμη, μιας και υπήρχε αγώνας και πάλι.

"Ο αγώνας μου θα ήταν φυσιολογικός, αν δεν υπήρχε η απόφαση των αγωνοδικών μετά από αυτόν. Το αποτέλεσμα, που με έφερε στο τέλος στη 12η θέση, είναι ξεκάθαρο ότι με απογοήτευσε και μπορώ να καταλάβω πλήρως ότι θα προσφύγουμε της απόφασης. Εμείς είχαμε καταλάβει ότι το μήνυμα το ‘αυτοκίνητο ασφαλείας μέσα, η πίστα καθαρή’, σήμαινε ότι βρισκόμασταν ξανά σε κατάσταση αγώνα, γι’ αυτό και πήγα να προσπεράσω το Φερνάντο".

To άρθρο 40.13 των κανονισμών αναφέρει πως αν τελειώνει ο τελευταίος γύρος του αγώνα με το αυτοκίνητο ασφαλείας να μπαίνει στο πιτ λέιν, τότε τα μονοθέσια θα πάρουν την καρό σημαία χωρίς να επιχειρήσουν προσπέραση.

Όμως, το αφεντικό της Mercededs GP, Ρος Μπρον τονίζει ότι το άρθρο 40.13 δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού ο αγώνας δεν τελείωσε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.












TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ