FORMULA 1

Στα "πράσινα" ο Φαν ντερ Γκάρντε

Στα "πράσινα" ο Φαν ντερ Γκάρντε

Ο Ολλανδός Γκιέδο Φαν ντερ Γκάρντε ανακοίνωσε πως εξασφάλισε μια θέση στην Caterham. Έμειναν εκτός οι δύο οδηγοί της ομάδας το 2013, ο Χέικι Κοβαλάινεν και ο Βιτάλι Πετρόβ.

Οι χορηγοί που φέρνει μαζί του ο Γκιέδο Φαν ντερ Γκάρντε θα διευκολύνουν τη λειτουργία της Caterham. Ο 27χρονος οδηγός δοκιμών το 2013 ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Άμστερνταμ πως θα αγωνίζεται στη Φόρμουλα 1 φέτος.

Θα πλαισιώσει τον Σαρλ Πικ, απόκτημα των "πράσινων" από τη Marussia. Οι δύο οδηγοί υπήρξαν τιμέιτς το 2011 στο GP2.

Η επιλογή της Caterham να εμπιστευτεί τον Φαν ντερ Γκάρντε αφήνει στα κρύα του λουτρού τον Βιτάλι Πετρόβ. Ο Ρώσος ήλπιζε πως θα κρατήσει τη θέση του με τη Φόρμουλα 1 να επισκέπτεται τη Ρωσία για πρώτη φορά το 2014 με το Grand Prix στο Σότσι.

Εκτός πρωταθλήματος μένει και ο Χέικι Κοβαλάινεν, ο οποίος αντάλλαξε βαριές κουβέντες με τους ανθρώπους της ομάδας πριν από λίγες ημέρες.

Ο Φαν ντερ Γκάρντ είναι ο πρώτος Ολλανδός οδηγός στη Φόρμουλα 1 μετά τον Κρίστιαν Άλμπερς που αγωνίστηκε στη Minardi, στη Midland και στη Spyker από το 2005 μέχρι το 2007 δίχως να αφήσει το σημάδι του εν αντιθέσει με τον Γιος Φερστάπεν με περισσότερες από 100 συμμετοχές στο βιογραφικό του, μεταξύ των οποίων μια επιτυχημένη θητεία στη Benetton Renault δίπλα στον Μίκαελ Σουμάχερ.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ