FORMULA 1

Στα σπάργανα το γαλλικό GP, στον αέρα η Βαλένθια

Στα σπάργανα το γαλλικό GP, στον αέρα η Βαλένθια

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ενδέχεται να διεξαχθεί Grand Prix στη Φόρμουλα 1 στη γαλλική πίστα "Πολ Ρικάρ". Δύσκολες στιγμές για τη Βαλένθια.

Με τρεις Γάλλους οδηγούς στη Φόρμουλα 1 το 2012, όλα δείχνουν πως η επιστροφή του γαλλικού Grand Prix στο πρόγραμμα βρίσκεται κοντά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Le Figaro" η θρυλική πίστα "Πολ Ρικάρ" στη Νότια Γαλλία θα φιλοξενήσει τους κορυφαίους οδηγούς τον Σεπτέμβριο του 2013.

Το γαλλικό Grand Prix θα εναλλάσεται με το βελγικό Grand Prix στο Σπα σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν στο πρόγραμμα οι ευρωπαϊκοί αγώνες.

Μετά το 2008 δεν έχει διεξαχθεί αγώνα Φόρμουλα 1 στη Γαλλία. Στη δε πίστα "Πολ Ρικάρ" από το 1990 με νικητή τον Αλέν Προστ.

Εν τω μεταξύ στη Βαλένθια, η τοπική κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει τον αγώνα που διεξάγεται στους δρόμους του λιμανιού "ζωντανό".

Οι Ισπανοί, με αφετηρία την οικονομική κρίση, ζητούν ευνοϊκότερους όρους και σκοπεύουν να ζητήσουν μείωση στο συμβόλαιο που έχουν υπογράψει με την εταιρεία του Μπέρνι Έκλεστοουν.

Η εφημερίδα "El Pais" αναφέρει πως οι Ισπανοί καταβάλλουν 21.000.000 ευρώ ετησίως στην εταιρεία του Έκλεστοουν για να έχουν το δικαίωμα διεξαγωγής του αγώνα. Το συμβόλαιο ολοκληρώνεται το 2014.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ