FORMULA 1

Στάινερ: "Αν ο Χάμιλτον κερδίσει τον τίτλο με τη Ferrari θα τον βάλουν στο Βατικανό"

AP Photo/Luca Bruno
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, stands at pit, at the Dino and Enzo Ferrari racetrack, in Imola, Italy, Thursday, April 16, 2024. AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η κατάκτηση του όγδοου τίτλου με τη Ferrari είναι “ο στόχος που δίνει τρομερό κίνητρο” στον Λιούις Χάμιλτον, και αυτό προϋποθέτει από τον Βρετανό επτάκις πρωταθλητή να κάνει “μαγικά” στη Scuderia την προσεχή τριετία, είπε ο πρώην διευθυντής της Haas F1 Γκούντερ Στάινερ.

Ο Χάμιλτον θα ξεκινήσει το επόμενο τριήμερο (18-20 Οκτωβρίου) στο Όστιν των ΗΠΑ τον πρώτο από τους 6 τελευταίους του αγώνες με τη Mercedes στη Formula 1, όμως καθώς η φετινή σεζόν οδεύει προς το τέλος της, όλο και περισσότερο πλέον ο Βρετανός βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων για τη μεταγραφή του στη Ferrari το 2025.

Και ο κεντρικός πυρήνας των συζητήσεων αυτών περιλαμβάνει ένα και μόνο ερώτημα: αν ο Λιούις θα καταφέρει να γίνει ο πρώτος πρωταθλητής της Scuderia μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, από τον Κίμι Ράικονεν το 2007, αν θα μπορέσει να πετύχει τον μοναδικό άθλο του 8ου πρωταθλήματός του στη F1 με το cavallino στο στήθος.

Μιλώντας στο podcast ‘Beyond the Grid’ της Formula 1, ο Ιταλός πρώην διευθυντής της Haas F1 Γκούντερ Στάινερ μίλησε για τον τεράστιο αντίκτυπο που θα είχε η κατάκτηση του τίτλου από τον Λιούις Χάμιλτον με τα χρώματα της Scuderia.

Νομίζω ότι θέλει να προσπαθήσει να κάνει μαγικά, δηλαδή να φέρει τη Ferrari ξανά στη διεκδίκηση των τίτλων, και πιστεύω ότι αυτός είναι ο στόχος που του δίνει τρομερό κίνητρο”, είπε ο Στάινερ.

Δεν έχω μιλήσει μαζί του, αλλά μπορείς να το καταλάβεις ότι αυτό είναι το κίνητρό του: ‘Είμαι ο καλύτερος όλων των εποχών, έχω κερδίσει 7 πρωταθλήματα, τι παραπάνω μπορώ να κάνω;’. Αν κάνει καλή δουλειά και κερδίσει τον τίτλο με τη Ferrari θα τον βάλουν στο Βατικανό”, πρόσθεσε.

HAAS F1 MEDIA
O Γκούντερ Στάινερ σε συνάντησή του με τον διευθυντή της Scuderia Ferrari Φρεντ Βασέρ στο περιθώριο του GP Μεξικού 2023 HAAS F1 MEDIA

Η σημασία ενός τέτοιου τίτλου, συμπλήρωσε ο Ιταλός, αποκτά μεγαλύτερο βάρος λόγω του μύθου της Scuderia: “Πιστεύω ότι η Ferrari χωρίς τη Formula 1 δεν είναι Ferrari, και η Formula 1 χωρίς τη Ferrari δεν είναι Formula 1. Αυτή είναι η μαγεία που συνοδεύει το ‘αλογάκι’ της Ferrari και αν έχεις την ευκαιρία να γίνεις οδηγός της είσαι σε μια πολύ καλή θέση.

[Ο Χάμιλτον] είναι, επίσης, πολύ κοντά στον Φρεντ Βασέρ. Ο Λιούις και ο Φρεντ γνωρίζονται καλά, και έχουν κερδίσει πολλά στις μικρότερες κατηγορίες. Είναι στο ίδιο μήκος κύματος, μπορούν να πετύχουν πολλά μαζί, κι αν το καταφέρουν θα είναι πολύ καλό και για τους δύο τους”, κατέληξε ο Γκούντερ Στάινερ.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 SCUDERIA FERRARI ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ