FORMULA 1

Στη Ferrari δεν βλέπουν νίκη στη Μόντσα

Στη Ferrari δεν βλέπουν νίκη στη Μόντσα
μονοθεσιο ferrari

Ο διευθυντής της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι ομολόγησε ότι η ομάδα του δεν έχει πολλές ελπίδες νίκης στο ιταλικό Grand Prix

Ο Ντομενικάλι φημίζεται για την ειλικρίνεια του και εξήγησε σε συνέντευξη του ενόψει του μεγάλου αγώνα της χρονιάς για τους "κόκκινους" ότι προκειμένου να επαναληφθεί το θαύμα του Σπα, οι αντίπαλοι της Ferrari θα πρέπει να κάνουν και πάλι λάθη.
" Είναι πολύ δύσκολο και το ξέρουμε, γιατί οι αντίπαλοι μας έχουν συνεχίσει να εξελίσσουν τα μονοθέσια τους. Εμείς δεν το έχουμε κάνει αυτό. Επιπλέον αυτή η πίστα δεν ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της F60. Πρέπει όμως να είμαστε έτοιμοι αν έρθει η ευκαιρία να διεκδικήσουμε μία καλή θέση από τα λάθη των υπολοίπων", υπογράμμισε ο Ντομενικάλι.

Στη Ferrari έμαθαν από τα λάθη τους. Το 2008 έριξαν το βάρος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών από τον Φελίπε Μάσα και καθυστέρησαν την εξέλιξη της F60. Ο Μάσα όχι μόνο δεν κατέκτησε τον τίτλο, αλλά το νέο μονοθέσιο είναι το λιγότερο αποτελεσματικό στη νέα "χρυσή" εποχή της εταιρείας από το 1996 όταν και απέκτησε τον Μίκαελ Σουμάχερ και το τεχνικό τιμ του στη Benetton (Ρος Μπρον, Ρόρι Μπιρν).

" Το νέο μονοθέσιο θα χρειαστεί καλύτερη αεροδυναμική. Είναι ζωτικής σημασίας να καταλάβουμε τη συμπεριφορά των νέων ελαστικών και να αποφύγουμε το λάθος να εμφανιστούμε ξανά με ένα αργό και εύθραστο μονοθέσιο. Αν γίνει αυτό, θα είναι δύσκολο να επανέλθουμε με τον περιορισμό των εξόδων", κατέληξε ο 44χρονος Ντομενικάλι που έχει εργαστεί μόνο στη Ferrari.




TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ