FORMULA 1

Στην... αντεπίθεση ο Στέπνεϊ

Στην... αντεπίθεση ο Στέπνεϊ
New Image

Επίθεση κατά της Ferrari εξαπέλυσε η "πέτρα του σκανδάλου" στο χώρο της F1 το τελευταίο διάστημα, Νάιτζελ Στέπνεϊ, υποστηρίζοντας ότι οι άνθρωποι της "σκουντερία" τον παρακολουθούσαν παράνομα

Ο πρώην εργαζόμενος της Ferrari υποστήριξε με συνέντευξη που παραχώρησε στην αγγλική εφημερίδα "Observer" ότι τον παρακολουθούσαν παράνομα άνθρωποι της εταιρίας ("ήταν περισσότερα από ένα αμάξια με ιταλικές πινακίδες, και όταν κόρναρα σε ένα από αυτά, οι άνθρωποι που ήταν μέσα αρνήθηκαν να μου μιλήσουν", δήλωσε χαρακτηριστικά), με την δικηγόρο του, Σόνια Μπαρτολίνι, να υποστηρίζει στην ιταλική εφημερίδα "La Repubblica":
"Την κατάλληλη στιγμή θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να εντοπίσουμε τις πινακίδες των αυτοκινήτων αυτών που παρακολουθουσαν τον Στέπνεϊ, και στη συνέχεια θα υποβάλλουμε μηνυτήρια αναφορά", τόνισε η νομική εκπρόσωπος του Στέπνεϊ και συνέχισε:

"Είναι φανερό ότι αν αποδειχτεί ότι η Ferrari είναι πίσω από αυτό, θα πρόκειται για κάτι σοβαρό. Είναι άλλο πράγμα να υπάρχει επιτήρηση ενός υπαλλήλου στο χώρο εργασίας του, και τελείως διαφορετικό να τον κατασκοπεύεις και να τον παρακολουθείς τη νύχτα. Σε μία τέτοια περίπτωση οι άνθρωποι του Μαρανέλο θα κληθούν να λογοδοτήσουν στο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι οι νομικοί εκπρόσωποι της Ferrari έχουν ξεκινήσει έρευνα με την κατηγορία της κατασκοπείας και του σαμποτάζ που αφορά τον Στέπνεϊ και τον αρχισχεδιαστή της McLaren, Μάικ Κάφλαν, με την McLaren να έχει κληθεί από την FIA να δώσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι έφτασαν στα χέρια της 780 σελίδες με έγγραφα που αφορούσαν το αμάξι του 2007 για την Ferrari.

Αναφορικά με αυτό το θέμα, αξίζει να σημειωθεί το πρόσφατο δημοσίευμα της ιταλικής "Repubblica", η οποία ανέφερε ότι ο Κάφλαν είχε δείξει πολλά από αυτά τα έγγραφα σε συναδέλφους του στη McLaren, οι οποίοι διαχώρισαν τη θέση τους και τον προέτρεψαν να τα καταστρέψει.

Aνακοίνωση της McLaren περί κατασκοπείας...
Από την πλευρά της, η Mc Laren εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα όπου αναφέρει ότι "κανένα δεδομένο της Ferrari βρέθηκε στην κατοχή ανθρώπου της McLaren με εξαίρεση τον Κάφλαν που μηνύεται από τη Ferrari. Το γεγονός ότι κρατούσε στο σπίτι του έγγραφα της Ferrarι δεν ήταν γνωστό σε κανένα μέλος της ομάδας πριν από τις 3 Ιουλίου του 2007".

Στον αντίποδα, ο δικηγόρος της Ferrari Μασιμιλιάνο Μαεστρέτι δήλωσε στην τηλεόραση της RAI ότι υπάρχει ακόμα αμφιβολία για το ποιός ήξερε για αυτά τα έγγραφα και για το πότε παραδόθηκαν στον Κάφλαν.

Σε περίπτωση πάντως που η McLaren κριθεί ένοχη με βάση το άρθρο 151 του διεθνούς αθλητικού κώδικα της FIA, κινδυνεύει με αφαίρεση πόντων ή ακόμη και με αποκλεισμό από το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.













TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ