FORMULA 1

Στο "1" ο Φέτελ, στο "8" ο Αλόνσο!

Στο "1" ο Φέτελ, στο "8" ο Αλόνσο!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ εξασφάλισε την pole position στο Grand Prix του Τέξας. Μόλις όγδοος ο Φερνάντο Αλόνσο που βρίσκεται δέκα βαθμούς πίσω από τον Γερμανό οδηγό της Red Bull.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε τη μισή δουλειά στο Τέξας: Pole position στον 100ο αγώνα της καριέρας του. Απομένει ο αγώνας και μετά την εξέλιξη των κατατακτήριων δοκιμών στο Όστιν, είναι εμφανές πως βρίσκεται κοντά στην εξασφάλιση του τρίτου συνεχόμενου τίτλου.

Με απανωτούς γρήγορους γύρους και έναν τέλειο στο 1:36.657 ο Γερμανός οδηγός της Red Bull θα εκκινήσει πρώτος με τον μεγάλο αντίπαλο του, Φερνάντο Αλόνσο να μην καταφέρνει κάτι καλύτερο από την ένατη θέση!

Ο Ισπανός ήταν 1.6 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Φέτελ και χρειάζεται μια θέση από την τέταρτη και πάνω για να στείλει τον... τελικό στο Σάο Πάουλο σε μια εβδομάδα.

Μονάχα ο Λιούις Χάμιλτον (McLaren) μπόρεσε να απειλήσει τον Φέτελ υπό το βλέμμα του μέντορα του, Ρον Ντένις. Ο Βρετανός ήταν μόλις ένα δέκατο πιο αργός από τον αντίπαλο του. Τη δεύτερη σειρά συμπλήρωσαν ο Μαρκ Γουέμπερ (Red Bull) και ο Κίμι Ράικονεν (Lotus). Στην τρίτη σειρά θα βρεθούν ο Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes) και ο Φελίπε Μάσα (Ferrari) στην έκτη.

Ο Ρομαίν Γκροζάν πέτυχε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο, ωστόσο τιμωρήθηκε με ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων.

Μηχανικό πρόβλημα δεν επέτρεψε στον Τζένσον Μπάτον να διεκδικήσει μια θέση στο Q3 με τον οδηγό της McLaren να παίρνει την 12η θέση. Περιπετειώδης και η διαδικασία για τον Νίκο Ρόσμπεργκ (Mercedes) που κατέληξε στην 17η θέση.

Το πρώτο Grand Prix στο Τέξας θα ξεκινήσει την Κυριακή (18/11, 21.00). Μπορεί τα μεσάνυχτα να έχουμε τον νέο παγκόσμιο πρωταθλητή.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ