WRC

Στο νοσοκομείο ο Μ. Γιαρβεόγια, συνοδηγός του Οτ Τάνακ, μετά από ατύχημα στο Ράλι Φινλανδίας

Vincent Thuillier / Hyundai Motorsport GmbH
Ott Tanak, Martin Jarveoja, Hyundai i20 N Rally1 Hybrid, Action during Shakedown of WRC Rally Finland 2024 VINCENT THUILLIER / HYUNDAI MOTORSPORT GMBH

Ο Οτ Τάνακ της Hyundai έχασε τον έλεγχο του i20 N Rally1 στην 3η Ειδική Διαδρομή του Ράλι Φινλανδίας, και βγαίνοντας από το δρόμο -μετά από την ανατροπή του- προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα ο συνοδηγός του Εσθονού, Μάρτιν Γιαρβεόγια, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για αναλυτικές εξετάσεις.

Ο Τάνακ βγήκε από το δρόμο στο δεύτερο χιλιόμετρο της ΕΔ Σάρικας των 15,93 χιλιομέτρων, στο ολισθηρό -λόγω της βροχής- χωμάτινο τερέν του σκανδιναβικού αγώνα, 9ου γύρου του φετινού WRC.

Ο Εσθονός έχασε τον έλεγχο στο κέντρο της στροφής, και εν συνεχεία βγήκε στο παρακείμενο λιβάδι όπου το Hyundai i20 N Rally1 ανετράπη μία φορά πριν προσκρούσει στο δέντρο που βρισκόταν στην έξοδο της στροφής. Τέλος ακινητοποιήθηκε, μένοντας όρθιο στη δεξιά πλευρά του.

Η οργάνωση διέκοψε άμεσα την Ειδική, προκειμένου η ιατρική ομάδα να μεταβεί στο σημείο. Σύμφωνα με το WRC, οι Τάνακ-Γιαρβεόγια “βγήκαν από το Hyundai i20 N και μεταφέρονται στο πλησιέστερο νοσοκομείο για προληπτικό έλεγχο”.

Η Hyundai, από την πλευρά της, διευκρίνισε πως “ο Οτ είναι εντάξει, αλλά ο Μάρτιν θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Θα παρέχουμε περισσότερα νέα όταν καταστεί εφικτό”.

Η Ειδική διακόπηκε για 19 λεπτά, για ντις πρώτες βοήθειες στο πλήρωμα της Hyundai. Νωρίτερα είχε έξοδο και ο έτερος οδηγός της Hyundai, Τιερί Νεβίλ, αλλά ο Βέλγος είχε την τύχη να μην συναντήσει κάποιο δέντρο στο ολισθηρό γρασίδι εκτός δρόμου.

Μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο ο Τάνακ βρισκόταν σητν 6η θέση γενικής, καθώς στην κορυφή επικεφαλής ήταν ο Σεμπαστιάν Οζιέ με διαφορά 2 δευτερολέπτων από τον ομόλογό του στην Toyota Κάλε Ροβάνπερα.

Τελευταία ενημέρωση: Η Hyundai ανακοίνωσε επισήμως ότι οι Τάνακ και Γιαρβεόγια είναι καλά στην υγεία τους, αλλά ο δεύτερος θα διανυκτερεύσει απόψε (2/08) στο νοσοκομείο για λόγους αποκλειστικά προληπτικής παρακολούθησης.

TAGS WRC HYUNDAI WRC ΟΤ ΤΑΝΑΚ ΡΑΛΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ